ශරීරයේ තරබාරුකම සහ පිළිකා නාශකයන් වන ඔබ ආහාරයට ගතයුතුම බීජ වර්ගයක්..

මෙම බීජ වර්ගය ප්රෝටීන් අඩංගු විශේෂ ප්‍රභේදයක් වන අතර එය අනුභව කිර්ිම ඔබේ ශර්ිරයට වඩාත් පලදායී වන්නේ කෙසේද බලමු.

ස්නායු පද්ධතියේ හා ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතියට අවශ්‍ය මේදය අඩංගු මෙම බීජය හෘදයේශක්තිය වැඩිකිර්ිමටත් ඒ තුලට ඇතිවන ආබාධ අවම කිරීමටත් හේතුවනවා.

විශේෂඥයාන් දිනකට මෙම හණ බීජය හරිත ව්‍යාංජන, තම්බපු ආහාර, උණු ජලය සහ ඕටුස් වැනි ආහාර වලට
එකතු කර පානය කිරීම හෝ ආහාරයට ගැනීම ප්‍රයෝජනවත් වන්නේ කෙසේද යැයි මෙසේ පවසනවා

• එය මොළය වැඩීමට හේතුවනවා
දිනකට හණ බීජ මේස හැන්දක් පරිභෝජනයට ගැනීම තුලින් ඔබේ මොලයෙහි ඇත් ස්නායු වර්ධනයට හා එහි ක්‍රියාකාරීත්වය කාර්යක්ෂමව පැවතීමට හේතුවන ඔමේගා 3 අඩංගුබැවින්. විශේෂයෙන් මස් මාංශ ආහාරයට නොගන්නා අය සදහ මෙම බීජ ආහාරයට එක්කර ගැනීම විශාල වශයෙන් වැදගත් වනවා.

• වඩා හොද ජීර්ණ පද්ධතියක් සදහා
හණ බීජ ආහාරයට ගැනීම ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ ඇතිදේ අවශෝෂනය කිරීමට උපකාරීවන තන්තු සහිත බැවින් ශරීරයේ ඇති මේදයන් පාලනය කොට ජීර්ණපද්දතිය පිරිසිදුව හා එය නිසි ආකාරයෙන් සිදුකිරීමට හේතුවක් වනවා

• මෙය ඔබේ ශරීර මට්ටම සමතුලිතව තබා ගැනීමට උපකාරී වනවා
මෙම බීජය ප්රෝටීන් වල යහපත් ප්‍රභේද අඩංගු ආහාරයක් බැවින් ශරීරයේ ඇති කලරි නිසා ඇතිවිය හැකි ගැටලු නිරාකරනය කොට ඔබේ ශරීරයේ සමතුලිත භාවය රැක ගැනීමට බෙහෙවින් උපකාරීවේ.

• මෙය හදවතේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම අඩු කරයි
පරීක්ෂණවලින් කිහිපයක් සොයාගෙන ඇත්තේ, ලිනොලයික් ඛනිජමය හෝ හණ බීජයන්හි මූලික මූලද්‍රව්‍යය, අධි රුධිර පීඩනය අඩු වීමක් මෙන් ම අඩු සිස්ටොලින් ස්පන්දනය ඇති කරන බවයි.

• බර අඩු කරගැනීමට උපකාරී වේ
.ශර්ිරයෙහි ඇතිවන කුසගින්න අඩු කර ශරීරයේ සීනි මට්ටම සමබර කරමින් ඔබට ඇතිවන තරබාරුකම පාලනය කිරීමට හණ බීජ ආහාරය බෙහෙවින් උපකාරී වනු ඇත.

• පිළිකා වලින් ආරක්ෂා කරයි.


පියයුරු පිළිකා, පුරස්ථිති, ඩිම්බකෝෂය හා චිම්පල්යයට එරෙහිව සටන් කිරීම සදහා හණ ඉතා ප්රයෝජනවත් බව අධ්‍යයන කිහිපයක් යෝජනා කර ඇත. හණ බීජයන්හි පිළිකා වැළැක්වීම සඳහා දායක වන්නේ යැයි සිතන ලෙන්ජින් අඩංගු වේ. පිළිකා වලින් ආරක්ෂා වීමට උදව් කළ හැකි නිසා හෝමෝනවල පරිවෘත්තිය පරිවෘත්තිය අවහිර කිරීමෙන් හා පිළිකා සෛලවල වර්ධනය හා පැතිරීම වැලැක්වීම මේ තුලින් සිදු කරයි.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *