බෝංචි සහ සෝඩා එකට ආහාරයට ගැනීමෙන් අනපේක්ෂිත ප්රතිඵල ලබා ගත හැකි බව අප කවුරුත් දන්නා කරුණකි. කෙසේ වෙතත් ඔබේ ආහාර දිරවීමේ පද්ධතියට අහිතකර ලෙස බලපෑම් කළ හැකි සහ ඔබව අසනීප කරන වෙනත් ආහාර සංයෝජන ගණනාවක් තිබෙන බව ඔබ දැනුවත්ද?
I Love You අප ආහාර විශේෂඥයන්ගේ නිර්දේශ පිළිබඳව සංයෝජන 7ක් එක් ඔබ වෙනුවෙන් ගෙන ඒමට තීරණය කලා.
කාලය නොමැති විට ඉක්මන් ගමනක් සදහා උදෑසන ආහාරය පොදු විසඳුමක් ලෙස චීස් සැන්ඩ්විච් සහ කෝපි වලට හුරුවෙන අපි සියලුම සෞඛ්ය සම්පන්න ගුණාංග වලට සමුදෙන්නේ චීස් නිසාවෙනුයි. පාන්වල ඇති සරල කාබෝහයිඩ්රේට් කැල්සියම් නිසි ලෙස ජීර්ණය වීම වළක්වන අතර ඔබේ ස්නායු හා හෘද වාහිනී පද්ධතියට උපකාර කරයි. එපමණක්ද නොව ඔබ එයට කෝපි එකතු කළහොත් ඔබේ සෞඛ්යයට කිසිසේත්ම ප්රතිලාභයක් නොලැබේ.
වැදගත්: ඔබ චීස් සැන්ඩ්විච් වලට මනාව ප්රිය කරන්නේ නම්, අවම වශයෙන් කෝපි වෙනුවට සුදු හෝ හරිත තේ ඒ වෙනුවට උත්සාහ කරන්න.
ගිම්හාන කාලයේ තක්කාලි සහ පිපිඤ්ඤා සලාදයක් කියන්නෙ ඉතා ජනප්රිය සංයෝජනයකි. කෙසේ වෙතත් නවතම පර්යේෂණවලින් පෙනී යන්නේ මෙම එළවළු වර්ග 2 ඒකාබද්ධ කිරීම ඔබේ ශරීරයේ ජෛව රසායනික මාර්ගවලට බාධා කළ හැකි බවයි. මෙය අධික ලෙස කැල්සිනේෂන් සහ ඉදිමීම් ඇති කළ හැකි අතර එළවළු දෙකෙහිම අඩංගු විටමින් නිසි ලෙස ජීර්ණය නොවේ.
වැදගත්: තක්කාලි සහ පිපිඤ්ඤා වෙන වෙනම කන්න. නිදසුනක් වශයෙන් අද ඔබට තක්කාලි සහ හරිතයන් සමඟ සලාදයක් සාදා ගත හැකි අතර හෙට පිපිඤ්ඤා සමග සලාදයක් සූදානම් කරගන්න.
අවාසනාවකට මෙය ඉතා බර ආහාර සංයෝගයකි. අර්තාපල් වල අඩංගු පිෂ්ඨය ඇල්කලෝටික ආහාර ජීර්ණ තරල ඉල්ලා සිටින අතර මස් වලින් ලැබෙන ප්රෝටීන ආම්ලික ඒවා ඉල්ලා සිටී. මේ දෙකම එකට ඔබේ බඩේ සිරවී සිටින අතර අජීර්ණය, ගෑස් සහ තවත් බොහෝ ආබාධ ඇති කළ හැකිය.
වැදගත්: මස් සඳහා අතුරු කෑමක් ලෙස පිෂ්ඨමය නොවන එළවළු තෝරන්න. ඇස්පරගස්, බ්රොකොලි, වට්ටක්කා, කොළ බෝංචි වැනි දේවල් වඩාත් සුදුසුයි
පැස්ටා සමඟ අඹරන ලද මස් සඳහා එකම තර්කයක් අදාළ වේ. ලවණ ග්රන්ථි මගින් ptyalin සහ amylase නිපදවන අතර එමඟින් පිෂ්ඨය කාබෝහයිඩ්රේට් (පැස්ටා) සරල සීනි බවට පරිවර්තනය කරයි. සරල සීනි ප්රෝටීන (මස්) ආවරණය කරන විට ඒවා දියවැඩියාව සහ CVD වලට තුඩු දිය හැකි භයානක රසායනික මිශ්රණයක් නිර්මාණය කරයි.
වැදගත්: වෙනම කෑමක් ලෙස පැස්ටා අනුභව කිරීම වඩා හොඳය. තිරිඟු වලින් සාදන ලද පැස්ටා තෝරා ගැනීමට උත්සාහ කරන්න
මෙය අපගේ වඩාත්ම ජනප්රිය සංයෝජනයකි. බියර් බොන විට ලුණු සහිත ඇට වර්ග කන්න කවුරුත් කැමතියි. කෙසේ වෙතත් අධික ලුණු සහිත ආහාර තමන් විසින්ම සෞඛ්යයට අහිතකර වූවක් පමණක් නොව විජලනය වීමට හේතු වන අතර ඔබ තව බීර පයින්ට් එකක් පානය කිරීමේ සම්භාවිතාව වැඩි කරයි.
වැදගත්: ඕනෑම මත්පැන් පානය කරන විට විජලනය වළක්වා ගැනීම සඳහා ජලය හෝ සෝඩා අත ළඟ තබා ගන්න.
ඇඹුල් ජාති සහ පලතුරු ඔබේ ආහාර දිරවීමේ ක්රියාවලිය මන්දගාමී කරයි. විශේෂයෙන් උදේ. මීට අමතරව අන්නාසි වල බ්රොමෙලේන් අඩංගු වන අතර එය එන්සයිමික සංකීර්ණයක් වන අතර එය කිරි නිෂ්පාදන සමඟ සංයෝජනය වන විට විෂ වීමට හේතු වේ.
වැදගත්: අන්නාසි වෙනුවට වියළි ඇප්රිකොට් ඇට හෝ පිසිනු ලබන්නේ එකතු කරන්න.
මෙම ආහාර යුවළ සෞඛ්ය සම්පන්න ජීවන රටාවක් අනුගමනය කරන්නන් අතර ඉතා ජනප්රිය වී ඇත්තේ එය පෝෂ්යදායී සහ ඉක්මනින් පිළියෙළ කරගත හැකි බැවිනි. කෙසේ වෙතත් සමහර පෝෂණවේදීන් විශ්වාස කරන්නේ විශේෂයෙන් පැණිරසවෙන පලතුරු වෙනම පරිභෝජනය කළ යුතු බවයි. ඒවා වැඩි කාලයක් ශරීරය තුළ රැඳී සිටින අතර ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය මන්දගාමී කරයි. විශේෂයෙන් වෙනත් ආහාර සමඟ අනුභව කරන විට. කිරි සම්බන්ධයෙන් ගත් කල එය වෙනම පානය කිරීම වඩාත් සෞඛ්ය සම්පන්න ය.
වැදගත්: ප්රධාන ආහාර වේල් අතර කෙටි ආහාර ලෙස කෙසෙල් භාවිතා කරන්න.