සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර වේ, එහි ආයු කාලය කෙටි වේ. මෙයට හේතුව කල් තබා ගන්නා ද්රව්ය, රසායනික ද්රව්ය හෝ කෘතිම ආකලන ශුන්ය වීමයි. ඔබගේ සියලුම නැවුම් නිෂ්පාදන ගබඩා කරන්නේ කොහේද සහ කෙසේද යන්න ගැන ඔබ කනස්සල්ලට පත්ව සිටින්නේ නම්, එය දිගු කාලයක් නැවුම්ව තබා ගැනීමට බොහෝ ක්රම තිබේ. ඔබේ එළවළු සහ පලතුරු තබා ගන්නේ කෙසේද යන්න පිළිබඳ මෙම ඉඟි සහ උපක්රම සමඟ, ඔබ කාලය, ශක්තිය සහ මුදල් ඉතිරි කරනවා පමණක් නොව – ඔබ ඔබේ ශරීරයට වඩාත් පෝෂ්යදායී සහ සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර ලබා දෙනු ඇත!
1. කෝපි ඇට ශීතකරණය තුළ ගබඩා කරන්න.
ඉදිරි සති කිහිපය තුළ ඔබ භාවිතා නොකරන අතිරික්ත කෝපි බෝංචි ඔබ වාතය රහිත භාජනයක තබා ගන්නා තාක් කල් ශීතකරණයක් තුළ නැවුම්ව පවතිනු ඇත. කන්ටේනරය විවෘත කිරීමට පෙර ශීත කළ බෝංචි සම්පූර්ණයෙන්ම දිය වීමට ඉඩ දීමට මතක තබා ගන්න.
2. පෙති කපන ලද ඇපල් වලට ලෙමන් යුෂ එකතු කරන්න.
“කපාගත් ඇපල් දුඹුරු පැහැ නොවීමට ලෙමන් යුෂ ස්වල්පයක් එකතු කරන්න.
3. විනාකිරි වල ස්ට්රෝබෙරි සේදීම.
නැවුම් ස්ට්රෝබෙරි, ශීතකරණය තුළ පවා ගබඩා කිරීම, සාමාන්යයෙන් ඒවා මෘදු වී අළු සහ පුස් බවට පත් කරයි. මෙයට හේතුව මෙම බෙරි ඇතුළත සහ අවට ඇති නොපෙනෙන බැක්ටීරියා සහ අපද්රව්ය ය. ඔබේ ස්ට්රෝබෙරි පිරිසිදු කර සති ගණනක් පවතිනු පිණිස, මෙම පියවර අනුගමනය කරන්න: බඳුනක විනාකිරි 1 කොටස සමඟ ජලය කොටස් 4 ක් මිශ්ර කරන්න. ඔබේ නැවුම් ස්ට්රෝබෙරි වතුර විනාකිරි ද්රාවණයේ විනාඩි 5ක් පොඟවා ගන්න. බෙරි කොලන්ඩරයකින් ඉවතට ගෙන සිසිල් ජලයෙන් සෝදා හරින්න. කඩදාසි හෝ රෙදි තුවායක් මත ස්ට්රෝබෙරි වියළන්න. කඩදාසි තුවායක් මත ස්ට්රෝබෙරි වාතය රහිත භාජනයක තබා ශීතකරණයක් තුළ ගබඩා කරන්න.
4. කොළ කොළ කඩදාසි ඔතන්න.
සලාද කොළ, ඖෂධ පැළෑටි සහ නිවිති වැනි හරිතයන් පහසුවෙන් තැලීම් ඇති කරයි. ඒවා බිඳෙනසුලු සහ ඉහළ ජල අන්තර්ගතයක් ඇති නිසා, ඒවා වාතය, තාපය සහ ආර්ද්රතාවයට නිරාවරණය වන විට ඉක්මනින් මැලවී යයි. ඔබේ හරිතයන් හැපෙනසුළු හා කැළැල් නොමැතිව තබා ගැනීමට, පහත සඳහන් දේ කරන්න: සිසිල් ජලයේ කොළ මෘදු ලෙස සෝදන්න හෝ එළවළු පිරිසිදු කරන්නෙකු භාවිතා කරන්න. අතිරික්ත ජලය ඉවත් කිරීම සඳහා කඩදාසි තුවා තහඩු අතර මෘදු ලෙස ඇලවීම හෝ සලාද දඟ පන්දු යවන්නක් තුළ තබන්න. පිරිසිදු කඩදාසි තුවායක් තුළ කොළ ඔතා. මෙය ඔවුන්ට කණ්ඩායම් වශයෙන් කරන්න. (ඉඟිය: සෑම කණ්ඩායමක්ම එක් කොටසකට හොඳ කරන්න, එවිට ඔබට එය ඔබගේ ඊළඟ සලාදයට ලබා ගත හැක). ඒවා Ziploc බෑගයක හෝ වාතය රහිත භාජනයක තබා ශීතකරණයක් තුළ ගබඩා කරන්න.
5. කඩදාසි බෑග්වල හතු තබා ගන්න.
නැවුම් හතු 92% ක් පමණ ජලයෙන් සෑදී ඇති අතර, එය ඉතා ඉක්මනින් තෙත් වී පුස් බවට පත් කරයි. ප්ලාස්ටික් වලට වඩා කඩදාසි බෑග්වල හතු තබා ගැනීමෙන් කඩදාසි වලට අතිරික්ත තෙතමනය අවශෝෂණය කර ගැනීමට හැකි වන අතර හතු අවට ඇති අනෙකුත් දියර අවශෝෂණය වීම වළක්වයි. කාමර උෂ්ණත්වයේ දී, හතු හැකිලීමට හා ඒවායේ රසය නැති වී යයි, එබැවින් ඒවා ශීතකරණය තුළ කඩදාසි බෑගයක තබා ගැනීම වඩාත් සුදුසුය.