අපි සාප්පුවකට ගිය විට, ඉදිරිපත් කරන විවිධ නිෂ්පාදනවලින් අපි අතරමං විය හැකිය. බිත්තර පමණක් විවිධ නිෂ්පාදකයින් දුසිමක් විසින් ඉදිරිපත් කළ හැකිය. සමහර නිෂ්පාදනවල නැවුම්බව සහ ගුණාත්මකභාවය අපට සුපිරි වෙළඳසැලේදී හෝ වෙළඳපොලේදීම තක්සේරු කළ හැකි අතර අනෙක් ඒවා පරීක්ෂා කළ හැක්කේ නිවසට පැමිණි පසුව පමණි.
- 1. කහ මදය මැද නම් බිත්තරයක් නැවුම් වේ.

බිත්තරයක් කඩන විට කහ මදය දෙස බලන්න. එය මධ්යයේ පිහිටා ඇති අතර එය වටා සුදු පැහැති පැහැදිලි කවයක් තිබේ නම්, එයින් අදහස් වන්නේ මෙම බිත්තරය නැවුම් බවයි. එසේම, කහ මදය විශාල විය යුතුය. එය පැතලි නම්, එය කන්න එපා. සුදු පාටට පැහැදිලි මායිම් නොමැති නම් සහ බිත්තරය පැතිරෙන්නේ නම්, මෙය ඔබ නරක් වූ ආහාර සමඟ කටයුතු කරන බවට ලකුණක් විය හැකිය. බිත්තරයක ගුණාත්මකභාවය පැවසීමට තවත් ක්රමයක් මෙන්න: අමු බිත්තරයක් (තවමත් කවචයේ) වතුරට දමන්න. එය පතුලේ රැඳී තිබේ නම්, එය පරිභෝජනය කිරීම හොඳය. එහි එක් පැත්තක් ඉහළට එන්නේ නම්, එයින් අදහස් වන්නේ බිත්තරය නැවුම් නොවන නමුත් තවමත් ආහාරයට ගත හැකි බවයි. එය ජල මතුපිටට පැමිණෙන්නේ නම්, ඔබ එය විසි කළ යුතුය.
- 2. අලිගැට පේර වල නැවුම් බව එහි “වලිගය” මගින් පරීක්ෂා කළ හැක.

- අලිගැට පේර කෙතරම් නැවුම් දැයි පරීක්ෂා කර බැලීමට පහසු ක්රමයක් තිබේ. එහි “වලිගය” බලන්න. එය ඉවත් කිරීමට උත්සාහ කරන්න – එය කිරීමට පහසු නම්, මෙයින් අදහස් කරන්නේ අලිගැට පේර නැවුම් බවයි. “වලිගය” පිටතට ගැනීමට අපහසු නම්, මෙයින් අදහස් කරන්නේ පළතුරු තවමත් ඉදුණු නැති බවයි.
- 3.හොඳ වට්ටක්කා “හිස්” ශබ්දයක් ඇසෙයි.

ඔබ අල්ලාගෙන සිටින වට්ටක්කා කොතරම් හොඳදැයි සොයා බැලීම සඳහා, එය මත තට්ටු කරන්න. ශබ්දයට සවන් දෙන්න. එය ඇතුළත හිස් බව පෙනේ නම්, මෙම නිෂ්පාදනය මිලදී ගැනීම වටී. පිටත පැත්තෙන්, පළතුරු ඝන ලෙස පෙනිය යුතුය.
- 4. ස්ථර බවට පත් වූ යෝගට් ඉවත නොදැමිය යුතුය.

සමහර විට අපි තවමත් කෑමට හොඳ නිෂ්පාදන බැහැර කරමු. නිදසුනක් ලෙස, යෝගට් මුදුනේ පෙනෙන දියර ස්ථරයක් ඇති විට – මෙම නිෂ්පාදනය පරිභෝජනය කළ හැකිය. මෙය පෝෂ්ය පදාර්ථ ඇති තිරිඟු වේ. එය ආහාරයට ගැනීම ආරක්ෂිතයි, එබැවින් ඔබට වඩාත් සුමට අනුකූලතාවයක් ලබා ගැනීම සඳහා යෝගට් කලවම් කළ හැකිය.
- 5. මාළු තද විය යුතුය.

සෑම විටම නැවුම් මාළු වල වයනය පරීක්ෂා කරන්න. ඔබේ ඇඟිල්ලෙන් උගේ සිරුර මත ඔබන්න. මස් එහි පෙර හැඩයට ආපසු යා යුතු අතර, කොරපොතු තදින් හා තදින් විය යුතුය. එසේම, මසුන්ගේ ඇස් දෙස බැලීමට වග බලා ගන්න: ඔවුන් සුදු පැහැති තට්ටුවකින් නිදහස් විය යුතු අතර ගිලී නොයන්න.
- 6. කුකුල් මස් වටා දියරයක් නොතිබිය යුතුය.

කුකුල් මස් තෝරාගැනීමේදී, ඒවා වටා වැඩි දියරයක් නොමැති කෑලි තෝරාගන්න. ඔබ ශීත කළ කුකුල් මස් ශීතකරණයෙන් එළියට ගන්නේ නම් සහ නිෂ්පාදිතය වටා අයිස් ගොඩක් තිබේ නම්, කුකුල් මස් ශීත කළ පුඩිමක වැතිර සිටී නම්, මෙම මස් අනුභව කිරීම ආරක්ෂිත නොවේ. එම සටහන මත, ඉතා රතු සම සමග කුකුළු මස් වළක්වා ගැනීමට වග බලා ගන්න.
- 7. මිශ්ර පොල්තෙල් හඳුනාගැනීම පහසුය.

පොල් තෙල්වල මිශ්ර ද්රව්ය තිබේදැයි හඳුනාගැනීම පහසුය. එය විනාඩි 30 ක් ශීතකරණයේ තබන්න. පොල්තෙල් ඝන බවට පත්වන අතර අනෙකුත් අපද්රව්ය තෙල් වෙන්වී වෙනම ස්ථරයක් ලෙස දිස්වේ.