ඔබේ මුළුතැන්ගෙයෙහි සිදුවෙමින් පවතින නිමක් නැති ක්රියාව සහ නිර්මාණය ඔබ ක්රියාවලියේදී කිසියම් වැරැද්දක් කරන්නේ දැයි දැන ගැනීම දුෂ්කර කරයි. එය ඉවුම් පිහුම්, පිරිසිදු කිරීම හෝ ගබඩා කිරීම ගැන වේවා, සෑම කුඩා විස්තරයක්ම ස්ථානය අලුත් ලෙස හොඳ ලෙස තබා ගැනීමට ඉතා වැදගත් වේ. නිදසුනක් වශයෙන්, කඩදාසි තුවායක් පවා හානි කළ හැකිය.
- සෑම මතුපිටක්ම පිසදැමීමට කඩදාසි තුවා භාවිතා කිරීම.
සෑම මතුපිටක්ම පිසදැමීමට කඩදාසි තුවා සුදුසු නොවන බව පෙනේ, උදාහරණයක් ලෙස වීදුරු හෝ වාර්නිෂ් කළ ලී මුළුතැන්ගෙයි කවුන්ටර සහ මේස. කඩදාසි තුවා උල්ෙල්ඛ විය හැක, එබැවින් මෙම සියුම් පෘෂ්ඨයන් මත සීරීම් ඇති වීමේ අවදානමක් ඇත. ඒ වෙනුවට, ඔබට කිසිවක් හානි නොවන මෘදු රෙදි භාවිතා කළ හැකිය.
- ඔබ ඔබේ පිහි ගබඩා කරන ආකාරය නොසලකා හැරීම.
අපි බොහෝ දෙනෙක් කරන පොදු වැරැද්දක් නම්, පිහි සියල්ලම එකම ලාච්චුවක තැබීමයි. ලාච්චුව නැවත නැවතත් විවෘත කර වසා ඇති බැවින් ඔවුන්ගේ තල නිරන්තරයෙන් එකිනෙකා සමඟ ගැටීමෙන් ආරක්ෂා නොවේ. එය ඔවුන්ගේ මුල් හානියට තුඩු දෙනු ඇත. ඒ වෙනුවට, ඔබේ පිහි පිහි කුට්ටියක ගබඩා කිරීම හෝ ඒවාට සිදුවන හානිය වළක්වා ගත හැකි දෙයකින් සෑම තලයක්ම ආවරණය කිරීම සලකා බැලිය හැකිය.
- සෑම දෙයක්ම පිරිසිදු කිරීමට විනාකිරි භාවිතා කිරීම.
ඔබ කළුගල් සහ කිරිගරුඬ කවුන්ටර, ගල් බිම් ටයිල්, ලෝහ මතුපිට හෝ විනාකිරි සමඟ දැවමය බිම් වැනි දෑ අතුල්ලමින් වැළකී සිටිය යුතුය. මෙම ද්රවය ඉතා ආම්ලික වන අතර සාමාන්ය ප්රමාණයට වඩා වේගයෙන් මෙම මතුපිට දිරාපත් වේ. මේ අතර, ඔබේ මයික්රෝවේව්, පිඟන් සෝදන යන්ත්රය, ශීතකරණය, සින්ක් සහ කරාම පිරිසිදු කිරීම ආරක්ෂිතයි.
- බ්ලෙන්ඩරයේ උණුසුම් නිෂ්පාදන මිශ්ර කිරීම.
සංවෘත පියනක් සහිත බ්ලෙන්ඩර් කෝප්පයක උණුසුම් දියර හෝ ආහාර අනතුරුදායක විය හැක. ද්රවයට ප්රසාරණය විය හැකි අතර නිෂ්පාදනවල උණුසුම වාෂ්ප නිර්මාණය කරයි, කෝප්පය තුළ විශාල පීඩනයක් ඇති කරයි. එක් අවස්ථාවක, ඔබේ මුළුතැන් ගෙය පුරාම සෑම දෙයක්ම පුපුරා යා හැකි අතර, එය කුස්සියට පමණක් නොව, ඔබටත් පිළිස්සුම් ඇති කරයි.
- මස් පිසීමට පෙර එය සේදීම.
මෙය ඔබේ සෞඛ්යයට සෘජුවම බලපායි. ඔබේ මස් හොඳින් සේදීමෙන් එය මත ඇති බැක්ටීරියා විනාශ නොවේ. ඒ වෙනුවට, ඔබ එය සෝදා ඉවත් කර වෙනත් තැනක පැතිරීම ප්රවර්ධනය කරනු ඇත. උදාහරණයක් ලෙස, ඔබේ බේසම, කවුන්ටර, මේස, ආදිය. මෙය ඔබට අසනීප වීමේ අවදානම වැඩි කරයි. ඔබේ පෑන් හෝ උඳුනෙන් ලැබෙන තාපය ඕනෑම බැක්ටීරියාවක් ඉවත් කිරීමට ප්රමාණවත් වේ.
- නොඇලෙන පෑන් එකක ඇතැම් ආහාර වර්ග පිසීම.
තක්කාලි හෝ පැඟිරි වැනි ආහාර නොඇලෙන බඳුන්වල පිළියෙළ කිරීමෙන් වැළකී සිටීම වඩා හොඳය. හේතුව ඒවා අධික ආම්ලික වන අතර පෑන් මතුපිටට සම්බන්ධ වූ විට ඒවාට හානි වේ. අවසානයේදී, ඔවුන් ඔබේ නොඇලෙන පෑන් ඉක්මනින් ගෙවී යයි. ඒ වෙනුවට ඔබට වෙනත් පෑන් හෝ සුදුසු බඳුනක් භාවිතා කළ හැකිය.
- වීදුරු කැපුම් පුවරු භාවිතා කිරීම.
මෙම කැපුම් පුවරුවේ මතුපිට කෙතරම් ඝන සහ බරද යත්, පිහියකින් පහර දුන් විට, එය ඉක්මනින් අඳුරු වේ. ඔබ සැමවිටම ඔබේ පිහි වලට වඩා මෘදු දෙයක් තෝරා ගත යුතුය. වෙළඳපොලේ විවිධ විකල්ප තිබේ. නිදසුනක් ලෙස, හොඳ ලී කැපුම් පුවරුවක් හෝ ප්ලාස්ටික් පවා ඔබේ මෙවලම් දිගු කල් පවතිනු ඇත.