පිරිසිදු කිරීමට ප්රිය කරන අය සිටින අතර සුළු අධීක්ෂණයකින් ඔවුන් සියල්ල නැවත නොකැළැල් කිරීමට තම ස්පොන්ජිය සහ සබන් ඉවත් කිරීමට සූදානම්ව සිටිති, නමුත් ඒ ගැන ටිකක් සැහැල්ලුවෙන් සිටින සහ කුඩා විස්තර ගැන කරදර නොවන තවත් අය සිටිති. පිරිසිදුකමේ රහස පවතින්නේ අප අවට පරිසරය නඩත්තු කරන වාර ගණන තුළය. මේ ආකාරයෙන්, අපි අපගේ කාලය සංවිධානය කිරීමට සහ සෑම දෙයක්ම සෑම විටම දීප්තිමත් පිරිසිදු වීමට ඉඩ සලසන පුරුදු ඇති කර ගනිමු.
- ලී උපකරණ.

දැව යනු බොහෝ ද්රව්ය අවශෝෂණය කර ගැනීමට ඉඩ සලසන ඉතා සිදුරු සහිත ද්රව්යයක් වන අතර මෙයට ඇත්ත වශයෙන්ම ආහාර අපද්රව්ය සහ තෙතමනය ඇතුළත් වේ. මේ හේතු නිසා තමයි ලීවලින් සාදන ලද භාජන ලීයෙන් ඉතිරි වන ආහාර අවශෝෂණය වීමට පෙර ඒවා භාවිතා කළ වහාම පිරිසිදු කළ යුතුය. ඒවා ගබඩා කිරීමට පෙර ඒවා ඉතා හොඳින් වියළා ගැනීමට ඔබ වග බලා ගත යුතුය, මෙය පසුව ආහාර දූෂණය වීම සහ බැක්ටීරියා පැතිරීම වළක්වයි.
- වැසිකිළිය සහ ඒ අසල බිම.

ඔබේ නාන කාමරය සහ වඩාත් නිශ්චිතව ඔබේ වැසිකිළිය, ආසාදන ඇති කිරීමට ප්රසිද්ධ Escherichia coli නම් කුඩා බැක්ටීරියා සඳහා විශිෂ්ට සත්කාරකයකි. අවාසනාවකට, E. coli වැසිකිලියේ සිට මීටර් 2ක් පමණ (අඩි 7ක් පමණ) පමණ දුරින් සොයා ගත හැකි අතර ටොයිලට් ප්ලම් නම් දෙයකට ස්තුතිවන්ත විය හැක. එබැවින්, අවම වශයෙන්, ඔබේ නාන කාමරය E. coli නොමැති බව තහවුරු කර ගැනීම සඳහා ඔබේ අත් තබා සතිපතා ගැඹුරු පිරිසිදු කිරීමක් සිදු කිරීම රෙකමදාරු කරනු ලැබේ. අනෙක් අතට, නාන තටාකය ද නිතර භාවිතා කරන්නේ නම් සෑම සති 2 කට වරක් හෝ සතිපතා සනීපාරක්ෂක කළ යුතුය.
- ෂවර් තිරය.

පුස් යනු ඔබේ සියලු කාමරවලින් ආරක්ෂා කර ගැනීමට ඔබට අවශ්ය ප්රධාන සතුරා වේ. ආර්ද්රතාවය, දුර්වල වාතාශ්රය සහ උෂ්ණත්ව වෙනස්වීම් හේතුවෙන් ඒවායින් සමහරක් නිවසේ සහ නාන කාමරවල දක්නට ලැබේ. කෙසේ වෙතත්, ඔබට නැවත සටන් කළ නොහැකි බව මින් අදහස් නොවේ. තෙතමනය සහ වාෂ්ප ඝනීභවනය තුරන් කිරීම සඳහා සබන් අපද්රව්ය ඉවත් කිරීම සහ ප්රදේශයේ වාතාශ්රය තබා ගැනීම සඳහා එක් එක් භාවිතයෙන් පසු ෂවර් තිරය පිරිසිදු කිරීම එම සංවේදී ප්රදේශවල පුස් පැතිරීම නැවැත්වීම සඳහා අත්යවශ්ය වේ. ඔබේ නිතිපතා නානකාමර පිරිසිදු කිරීමේ පුරුද්දට අමතරව, සතිපතා තිර රෙදි ගැඹුරු පිරිසිදු කිරීම, ෙබ්කිං සෝඩා සහ සබන් ස්වල්පයක් සේදීම වැදගත් වේ. නිෂ්පාදකයාගේ උපදෙස් පරීක්ෂා කිරීමට අමතක නොකිරීමට වග බලා ගන්න, එවිට ඔබ එය නිසි ලෙස සෝදා ගන්නේ කෙසේදැයි දැන ගන්න. සාමාන්යයෙන්, මෙය අඩු උෂ්ණත්වයකදී සියුම් සේදීමේ චක්රයක් තුළ සිදු කළ යුතුය. එය අවසන් වූ පසු, ඒවා සෘජුවම හිරු එළියට නිරාවරණය නොකර වියළී යන තෙක් බලා සිටින්න.
- තුවා.

සියලුම තුවා, විශේෂයෙන් ඔබ ස්නානය කිරීමෙන් පසු භාවිතා කරන තුවා, අපි ඒවා භාවිතා කරන ආකාරය නිසා බැක්ටීරියා, දහඩිය සහ මැරුණු සම ගොඩක් තැන්පත් කරයි. ඊට අමතරව, එක් එක් භාවිතයෙන් පසු ඒවා සම්පූර්ණයෙන්ම වියළී යන බවට අපි සහතික නොවන්නේ නම්, ඒවා විෂබීජ සඳහා පරිපූර්ණ පරිසර පද්ධතියක් බවට පත්විය හැකිය. එබැවින්, සෑම දින 2 කට වරක් තුවා මාරු කර වහාම ඒවා සේදීම, වඩාත් සුදුසු බව පැහැදිලිවම නිර්දේශ කෙරේ. ඉහළ උෂ්ණත්වයකදී, සක්රීය ඔක්සිජන් අඩංගු ඩිටර්ජන්ට් භාවිතයෙන් රෙදි වලට විනිවිද යාමට සහ බැක්ටීරියා ඉවත් කිරීමට. ඒවා සාමාන්ය ඇඳුම් සමඟ මිශ්ර කිරීමෙන් වැළකී සිටීම ද සුදුසු ය.
- පිඟන් කෝප්ප සහ මුළුතැන්ගෙයි ස්පොන්ජ්.

සාමාන්යයෙන්, ආහාර ගබඩා කරන හෝ සකස් කරන ප්රදේශ, ඔබේ නිවසේ අනෙකුත් ස්ථාන වලට වඩා බැක්ටීරියා සහ මල අපවිත්ර වීම වැඩියි. මෙය මුලදී අමුතු දෙයක් ලෙස පෙනුනද, ස්පොන්ජ් සහ පිඟන් රෙදි වලින් 75%කට වඩා වැඩි ප්රමාණයක සැල්මොනෙල්ලා හෝ ඊ. ඒ සියල්ල නොවේ. ඔවුන්ගෙන් සමහරෙකුගේ මළ මූත්රා පවා තිබිය හැකිය. දේවල් ඉදිරිදර්ශනයට ගෙන ඒම සඳහා එම සංඛ්යාව නානකාමර කරාමය හසුරුවල ඇති 9% සමඟ සසඳන්න… ශුභාරංචිය නම් මෙම ගැටළුව විසඳීම සඳහා ඔබට විශේෂ ප්රතිකාරයක් අවශ්ය නොවන බවයි. ස්පොන්ජ් විනාඩි 2 ක් පමණ උතුරන වතුරේ පොඟවා ගැනීම හෝ ඒවා තෙත් වී තිබියදී දිනකට මිනිත්තු 2 ක් මයික්රෝවේව් උදුනේ තැබීම ප්රමාණවත් වේ. ඔබ ඔවුන්ගේ මතුපිට සොයා ගත හැකි බැක්ටීරියා ඉවත් කිරීමට මෙය ප්රමාණවත් වේ. ස්පොන්ජ් කැඩීමට පටන් ගන්නා විට, ඒවා වැඩි බැක්ටීරියා තැන්පත් කිරීමට නොහැකි වන පරිදි ඒවා වෙනස් කිරීම වැදගත් වේ. මුළුතැන්ගෙයි තුවා සම්බන්ධයෙන්, ඔබ අමු මස් හසුරුවමින් ඒවා ස්පර්ශ නොකළහොත් සතිපතා ඒවා සේදීම රෙකමදාරු කරනු ලැබේ. මෙම අවස්ථාවේ දී, ඔවුන් වහාම සේදිය යුතුය.