සූපශාස්ත්ර පාසලක ඉගෙනීමට මාස කිහිපයක් සිට අවුරුදු 4 දක්වා ගත වුවද, ඔබේ ඉවුම් පිහුම් කුසලතා වර්ධනය කිරීමට ඔබට වැඩි කාලයක් ගත කිරීමට අවශ්ය නොවේ. සාමාන්ය මිනිසුන් අතර දක්ෂ සූපවේදීන් ඕනෑතරම් ඉන්නවා. ඔවුන් තම පවුල් සඳහා හොඳම ආහාර වේලක් සාදන අතර, නරක කුස්සියේ වැරදි පමණක් සැබෑ වෘත්තිකයන් ලෙස හැඟීම නතර කළ හැකිය.
- අපි බොහෝ කාලයක් එළවළු උයන්නෙමු.
එළවළු වල සෞඛ්ය සම්පන්න පෝෂ්ය පදාර්ථ රාශියක් අඩංගු වන අතර දිගු කාලීන තාප පිරියම් කිරීම පෝෂ්ය පදාර්ථ ගණන අඩු කරනවා පමණක් නොව, එළවළු ආහාර අඩු රසවත් කරයි. දිගු ඉස්ටුවක් සහ තාපාංකය සඳහා විශිෂ්ට විකල්පයක් වන්නේ එළවළු තැම්බීමයි. සූපවේදියෙකු සහ පෝෂණවේදියෙකු වන මිෂෙල් ඩුඩාෂ් පවසන පරිදි, වාෂ්පයෙන් අපගේ ආහාර වේල වඩාත් සෞඛ්ය සම්පන්න සහ රසවත් කරයි.
- අපි යීස්ට් පාන් වල ලුණු නොසලකා හරින්නෙමු.
හොඳ පේස්ට්රි සඳහා සහතිකය උසස් තත්ත්වයේ යීස්ට් වේ. එය පෙනෙන පරිදි, ඔබට ලුණු සමඟ යීස්ට් පාලනය කළ හැකිය. එබැවින්, ඔබ ඉක්මනින් නැඟීමට ඇනූ අවශ්ය නම්, එය ලුණු නොකළ යුතුය. නමුත් ඔබ ලුණු නොමැතිව පිටි ගුලිය අත්හැරියහොත්, රොටි එහි පරිමාව සම්පූර්ණයෙන්ම නැති වී යයි.
- අපි බිත්තර තාපාංක කිරීමට පෙර ජලය ලුණු නැහැ.
බිත්තර යනු උදේ ආහාරය සඳහා වඩාත් ජනප්රිය ආහාර වේ, නමුත් මෙම ක්රියාවලිය සරල උපක්රමයකින් වැඩිදියුණු කළ හැකි වුවද ඒවා සාමාන්යයෙන් ඉක්මනින් තම්බා ඇත. උතුරන වතුරට පෙර ලුණු එකතු කරන්න. ලුණු වලට ස්තූතියි, බිත්තර සුදු මදය එය කැඩී ගියත් ෂෙල් එක තුළ පවතිනු ඇත. ලුණු සහිත ජලය බිත්තර සුදු ඉක්මනින් කැටි ගැසීමට උපකාරී වේ.
- අපි අර්තාපල් පොඟවා නොගන්නෙමු.
අර්තාපල් ජලයේ පොඟවා ගැනීමෙන් අතිරික්ත පිෂ්ඨය ඉවත් කර ඒවා වඩාත් ආහාර වේලක් බවට පත් කරයි. එසේම, අතිරික්ත පිෂ්ඨය පිටත ඇලෙන සුළු චිත්රපටයක් නිර්මාණය කළ හැකිය. අර්තාපල් පැය කිහිපයක් සීතල වතුරේ තබන්න, එවිට ජලය පතුලේ අඳුරු වන බව ඔබට පෙනෙනු ඇත. කලින් කලට, අර්තාපල් මත රැඳී සිටිය හැකි පිෂ්ඨය ඉවත් කිරීම සඳහා ජලය වෙනස් කළ හැකිය.
- අපි හරිත තේ සමග සහල් උනු නොවේ.
ග්රීන් ටී සමග බත් සාම්ප්රදායික ජපන් ආහාරයකි. එය තේ රසයෙන් සහ තේ වලින් ලැබෙන සෞඛ්ය සම්පන්න පෝෂ්ය පදාර්ථ වලින් පොහොසත් ය.
- අපි සුදුළූනු එක එක කෑල්ලක් පීල් කරමු.
අපි කුස්සියේ ගත කරන පැය ගණන් බැලූ බැල්මට සරල යැයි පෙනෙන බොහෝ කුඩා දේවල් වලින් ගොඩනගා ඇත. උදාහරණයක් ලෙස, අපි සුදුළූනු එක එක කෑල්ලක් ලෙලි කරමු. සුදුළූණු හිස අඩකින් කපා, මේසය මත තබා පිහියකින් පහර දීම වඩාත් ඵලදායී වේ. ක්රියාවලිය සරල කිරීම සඳහා, මුලින්ම මූල ප්රදේශය ඉවත් කරන්න.
- පිසීමේ ආරම්භයේ දී අපි ලුණු ඔම්ලට් කරමු.
ඉවුම් පිහුම් ආරම්භයේදී බිත්තර ලුණු දැමීම බිත්තර ව්යුහය විනාශ කර ඒවා ජලය බවට පත් කරන වැරැද්දකි. ගෝර්ඩන් රැම්සේ පවසන පරිදි පිසීමේ අවසානයේ ලුණු එකතු කිරීම වඩා හොඳය. ඔහු සිතන්නේ මෙය හොඳම බිත්තර පිසීමේ වැදගත්ම කොටස බවයි.