අප දිනපතා ගන්නා ආහාර නිෂ්පාදනවල ගුණාත්මකභාවය පරීක්ෂා කිරීමට බොහෝ ක්රම තිබේ. කෙසේ වෙතත් ඒවාගෙන් බොහෝ දෙනෙකුට වෘත්තිකයන්ගේ හෝ විශේෂ උපකරණවල සහාය අවශ්ය වේ. I Love You හි අපි ඔබට නිවසේදී හෝ සුපිරි වෙළඳසැලේ පවා ඔබට තනිවම කළ හැකි ඒවා මෙහිදී යෝජනා කිරිමට කැමතියි.
කුකුල් මස්
කුකුළු මස් පියයුරු වල සුදු ඉරි සහ ඝන මේද තට්ටුව කෙරෙහි අවධානය යොමු කරන්න. එයින් අදහස් වන්නේ ගොවීන් කුකුළු මස්වලට වර්ධන හෝමෝන එන්නත් කළ ඇති අතර කුකුළන් ඉතා වේගයෙන් බර වැඩි කර ගත් බවයි. එවැනි මස් ඔබේ සෞඛ්යයට හොඳ නැත. වර්ණය ද අවධානය යොමු කළ යුතු ඉතා වැදගත් දෙයකි: එය කහ පැහැති නම්, එය නැවුම් නොවේ. අමු චිකන් පියයුරු රෝස විය යුතු අතර ඉතා මෘදු නොවිය යුතුය.
වටකුරු චීස්
ඔබේ ගෘහ චීස් වල පිෂ්ඨය අඩංගු දැයි පරීක්ෂා කිරීමට අයඩින් බින්දුවක් ඔබට උපකාර කරයි. එසේ වුවහොත් පැල්ලම තද නිල් පැහැයක් ගන්නා අතර එසේ නොවුවහොත් වර්ණය කහ හෝ දුඹුරු පැහැයක් ගනී. කාමර උෂ්ණත්වයේ දී ගෘහ චීස් ටිකක් තබන්න. එහි එළවළු මේද අඩංගු නම් එය කහ පැහැයට හැරේ. මෙම පරීක්ෂණයෙන් පසු නැවුම් ගෘහ චීස් ඇඹුල් රස විය හැකි නමුත් වර්ණය වෙනස් නොවේ.
මී පැණි
මතුපිටට මී පැණි ටිකක් වත් කරන්න. ව්යාජ මී පැණි බිංදු සහ වහාම මතුපිට පැතිරෙයි. උසස් තත්ත්වයේ මී පැණි තරමක් ඝන වන අතර, එය සිහින් දිය පහරකින් ගලා යයි. ඔබ කැරමල් රසය රස විඳිනවා නම්, එයින් අදහස් වන්නේ ඔබේ මී පැණි දැනටමත් රත් වී ඇති බවයි. ඔබට අධික පැණි රසයක් ලබා ගත හැකි නම්, එයින් අදහස් වන්නේ මෙම මී පැණි සුදු සීනි අඩංගු බවයි.
මෝරු
ඇඹුල් ක්රීම්වල එළවළු මේද තිබේදැයි පරීක්ෂා කිරීම සඳහා, උණු වතුර වීදුරුවකට ඇඹුල් ක්රීම් හැන්දක් කලවම් කරන්න. දුර්වල ගුණාත්මක නිෂ්පාදනයක් සුදු පැහැති පෙති නිපදවනු ඇත. සැබෑ ඇඹුල් ක්රීම් සමජාතීය ඝන ද්රවයක් බවට පත්වනු ඇත.
ශීත කළ එළවළු, බෙරි සහ පලතුරු
ශීත කළ නිෂ්පාදන පැකේජයක හිම හෝ අයිස් කැබලි තිබේදැයි පරීක්ෂා කරන්න. එය එසේ නම්, එය නිසි ලෙස ගබඩා කර නැත. ඒවා මත හිම ඇති නිෂ්පාදන තෝරන්න.
මාළු
නැවුම් මසුන්ට වලාකුළු සහිත ඇස් නොතිබිය යුතු අතර නිරෝගී ජිල් සෑම විටම දීප්තිමත් රතු පැහැයක් ගනී. එහි සම ස්වභාවිකව ලෝහමය දීප්තියක් තිබිය යුතු අතර, කොරපොතු ශරීරයට තදින් සම්බන්ධ කළ යුතුය.
මස්
මස් තෝරාගැනීමේදී, එය ඔබේ ඇඟිල්ලෙන් ඔබන්න. නැවුම් මස් ඔබේ ඇඟිලි සලකුණ අතුරුදහන් කිරීමට තරම් ඔරොත්තු දිය යුතුය. විශාල කැබැල්ලක් අඩකින් කපන්න: මස් අඳුරු නමුත් සුදු සමෝච්ඡයන් තිබේ නම්, එයින් අදහස් වන්නේ එහි කල්පැවැත්ම ආකලන සමඟ දීර්ඝ කර ඇති බවයි. කඩදාසි තුවායකින් එය වියළා ගන්න – නැවුම් මස් තුවාය මත අධික තෙතමනය හා රුධිරය ඉතිරි නොකළ යුතුය.
ඖෂධ පැළෑටි
උදාහරණයක් ලෙස ඩිල් පොකුරක් තබා ගන්න. කොළ දෙපැත්තේ එල්ලී ඇත්නම්, එය දැනටමත් මැලවී ඇත. වර්ණය ඉතා අඳුරු නම් සහ කඳන් ඉතා දිගු නම් එය නයිට්රේට් අඩංගු වේ. නැවුම් ඖෂධ පැළෑටි සෑම විටම ස්වභාවික හරිත වර්ණයකි.
චීස්
එළවළු මේද අඩංගු චීස් ඔබට පහසුවෙන් හඳුනාගත හැකිය. ඔබ එය කපන විට එය කඩා වැටෙනු ඇත (චෙඩ්ඩර් වැනි තද චීස් වර්ග සඳහා අදාළ නොවේ) පැකේජයක් නොමැතිව ඉතිරි වූ විට එය වියළී ගොස් ඉරිතැලීම් ඇති වේ. කාමර උෂ්ණත්වයේ දී චීස් ටිකක් තබන්න. උසස් තත්ත්වයේ නිෂ්පාදනයක් මෘදු වනු ඇත, නමුත් එය වියළී ගොස් තෙතමනය දිස්වන්නේ නම් එය අත්හැර දැමීම වඩා හොඳි.
අයිස් ක්රීම්
ඔබේ ප්රියතම අයිස්ක්රීම් කාමර උෂ්ණත්වයේ තබන්න. එහි එළවළු මේද අඩංගු නම්, එය දිගු කාලයක් ශීත කළ අතර අවසානයේ දියරයක් බවට පත් වේ. හොඳ තත්ත්වයේ අමුද්රව්ය සහිත අයිස්ක්රීම් ඝන සුදු ක්රීම් ද්රව්යයක් බවට දිය වේ.