නූතන ලෝකයේ, ගබඩා සෑම අස්සක් මුල්ලක් නෑරම අප වෙනුවෙන් බලා සිටින අතර, ඔවුන් අපට පිරිනමන විවිධ නිෂ්පාදන විශාල ය. නමුත් සමහර විට මෙය තත්වය වඩාත් දුෂ්කර කරයි. කල් ඉකුත් වූ කල් ඉකුත්වන දිනයක් සහිත නිෂ්පාදනයක් හරහා අපි දුවන්නෙමු, නැතහොත් නොඉදුණු හෝ රස නැති පලතුරු සහ එළවළු මිලදී ගැනීම අවසන් කළ හැකිය. හොඳ දෙය නම්, ඔබ නිවැරදි උපදෙස් දන්නේ නම්, ඔබට මේ සියල්ල වළක්වා ගත හැකිය.
- ඔලිව්.

ඔලිව් තෝරාගැනීමේදී බීජ සහිත ඒවා තෝරා ගැනීම වඩා හොඳය. මක්නිසාද යත්, බීජ ඉවත් කිරීමෙන් පසු ඔලිව් අච්චාරුවක් මත තබා ඇති අතර එමඟින් පලතුරු මෑෂ් එකක් ලෙස පෙනෙනු ඇත. එපමණක්ද නොව, එය ඔලිව් ඇතුළත ඇතුල් වන විට එහි සැබෑ රසය යටපත් කරයි.
- සැමන්.

එය පුදුමයට කරුණක් වුවද, නැවුම් මාළු හොඳින් උච්චාරණය කරන ලද මාළු සුවඳක් නොතිබිය යුතුය. ඔබට මෙය දැනෙන්නේ නම්, මාළු නැවුම් නොවන බව පෙනෙන්නට තිබේ. නැවුම් බවේ තවත් ලකුණක් වන්නේ වර්ණයයි. ගොවිපලක වගා කරන සැමන් මසුන් සාමාන්යයෙන් ලා රෝස පැහැයෙන් යුක්ත වන අතර වල් මාළු සාමාන්යයෙන් තද පැහැයක් ගනී. මාළු මතුපිට අළු හෝ දුඹුරු පැහැ පැල්ලම් තිබේ නම්, එය දැනටමත් මාළු සෑහෙන කාලයක් ගබඩා කර ඇති බව පෙන්නුම් කරයි.
- සුදුළූණු.

විකුණන්නා තමන් විකුණන සුදුලූනු නැවුම් බව ප්රකාශ කළහොත්, එය සුළු සුවඳකින් තේරුම් ගත හැකිය. සුවඳ ඉතා උච්චාරණය කරන්නේ නම්, එය බොහෝ විට එළවළු පැරණි හෝ වැරදි ලෙස ගබඩා කර ඇත. එපමණක්ද නොව, එය ඇතුළත කුණු වීමට පටන් ගත හැකිය.
- බීට්රූට්.

බීට්රූට් මිලදී ගැනීමේදී, හරිතයන් සහිත ඒවා වෙත යන්න, එය එළවළු නැවුම් බව පහසුවෙන් හඳුනා ගැනීමට උපකාරී වනු ඇත. නමුත් එවැනි බීට් සොයා ගැනීම සැමවිටම කළ නොහැක, එබැවින් ඔබ එළවළු ප්රමාණය සහ මූල කෙරෙහි අවධානය යොමු කිරීමට වග බලා ගත යුතුය. වලිගයේ වැඩිපුර හිසකෙස් නොමැතිව විශාල නොවන බීට් එකක් තෝරා ගැනීම වඩා හොඳය, එසේ නොමැති නම්, ඔබ දැඩි, පැණිරස නොවන නිෂ්පාදනයක් ලබා ගැනීමේ අවදානමක් ඇත.
- අලිගැට පේර.

ප්රධාන වර්ණයට වඩා වෙනස් වන ඕනෑම උච්චාරණ ලප පෙන්නුම් කරන්නේ පලතුරේ යමක් වැරදී ඇති බවයි. අඳුරු සමේ සලකුණු සහිත අලිගැට පේර වළක්වා ගැනීම වඩාත් සුදුසුය, මෙය බොහෝ විට කුණු වීමේ ක්රියාවලිය ආරම්භ වී ඇති බවට ලකුණක් වේ. ඔබ ද ගොයම් ගහට යාබද ප්රදේශය මත පීඩනය යෙදිය හැකිය – ඔබ ඔබේ ඇඟිල්ලෙන් එය සිදුරු කළ හැකි නම්, පළතුරු බොහෝ විට අධික ලෙස ඉදවීමට ඉඩ ඇත.
- දෙළුම්.

සමහර විට දෙළුම් ගෙඩියක් මිලදී ගැනීම බලාපොරොත්තු සුන්වීමක් බවට පත්වන්නේ එය සුදුමැලි වන අතර ඇතුළත පැණිරස නොවන බැවිනි. එවැනි තත්වයක් වළක්වා ගැනීම සඳහා, පහත සඳහන් කරුණු කෙරෙහි අවධානය යොමු කරන්න: පළතුරු වල හැඩය පරිපූර්ණ කවයක් නොකළ යුතුය, නමුත් එය කෝණික විය යුතුය, මන්ද සමේ සිනිඳු බව සහ තද බව ද ඉදුණු බව පෙන්නුම් කරයි.
- ලෙමන්.

පළමුවෙන්ම, හොඳ ලෙමන් ගෙඩියක් එහි බර සහ සමේ ඝනකම අනුව හඳුනාගත හැකිය. පළතුරු මුලින්ම බැලූ බැල්මට විශාල නොවේ, නමුත් එය බර විය යුතුය. සිහින් සමක් සහ කඳේ කුඩා ඉරි සහිත වූ ඩිම්පල් එකක් ඉහළ මට්ටමේ ලෙමන් ගෙඩියක ලකුණකි. පලතුරු වල ඛනිජ ලවණවල ඉහළ අන්තර්ගතයක් ඇති බව ඔවුන් පෙන්නුම් කරයි.