පිරිමියෙකුගේ (හෝ ගැහැනියකගේ, ඒ කාරණය සඳහා) හදවතට යන මාර්ගය ඔහුගේ බඩ හරහා යැයි කියමනක් තිබේ. සූපශාස්ත්ර කුසලතා සෑම කෙනෙකුටම අත්යවශ්ය වේ – තනිව ජීවත් වන මිනිසුන්ගේ සිට, පෝෂණය කිරීමට පවුලක් ඇති අම්මලා සහ තාත්තලා දක්වා – නමුත් අපගෙන් බොහෝ දෙනෙක් ආහාර පිසීමෙන් වැළකී සිටිමු, එය ඉතා කැළඹීමක් ඇති කරයි.
- පහසු ක්රමයට සුදුළූණු පීල් කරන්න!.
අවුලක් ඇති නොකර සුදු ළුණු ලෙලි ගලවා ගැනීම සඳහා මුළු බල්බයම තත්පර 20ක් පමණ මයික්රෝවේව්වේ ඉහළට ඔසවන්න. ඔබ එය පිටතට ගන්නා විට, සම කෙළින්ම ලිස්සා යා යුතුය.
- ඉඟුරු පොතු ඉවත් කරන නිවැරදි ක්රමය.
ඉඟුරු සම ඉවත් කිරීමට හොඳම ක්රමය වන්නේ හැන්දක් සුමට දාර භාවිතා කිරීමයි.
- ලෙමන් පෙති මත ඔබේ මාළු ග්රිල් කරන්න.
මාළු ග්රිල් එකට ඇලී සිටින අතර එය මත තැබූ විට කැඩී බිඳී යා හැක. මෙය නැවැත්වීම සඳහා, ලෙමන් පෙති සහ ග්රිල් මත මාළු දමන්න. ලෙමන් ද මාළු වලට රසවත් රසයක් එක් කරයි.
- පීසා නැවත රත් කරන ආකාරය.
පීසා නැවත රත් කිරීම කිසි විටෙකත් නැවුම් දේවල් තරම් රසවත් නොවේ. නමුත් ඔබට එය නැවත රත් කිරීමට සිදුවුවහොත්, එසේ කිරීමට හොඳම ක්රමය නම් මයික්රෝවේව් උදුනේ වතුර වීදුරුවක් තබා නැවත රත්කිරීමයි. මෙය පීසා වියළීම වළක්වයි.
- එක් සුමට චලනයකින් චෙරි තක්කාලි පෙති 2 ක් භාවිතා කරන්න.
ඔබ සලාදයක් සාදන්නේ නම් සහ චෙරි තක්කාලි පොකුරක් අඩකට කපා ගැනීමට අවශ්ය නම්, ඒවා තහඩු 2 ක් අතර සිර කර පිහියකින් කපා ගන්න.
- ලූනු කඳුළු වළක්වා ගැනීම සඳහා කැපීමට පෙර ළූණු කැටි කරන්න.
ළූණු කැටි කිරීමෙන් කඳුළු ඇති කරන අර්ධ විෂ රසායනික ද්රව්ය මුදා හැරීම වළක්වයි.