අපිට ගොඩක් මහන්සි වෙන්න සිදුවන නිසා අපි හැම විටම ව්යායාම කිරීමේ අදහස අත්හරිනවා. සිදුකල යුතු පියවර විශාල බැවින් ඒවා කළ නොහැකි බව පෙනේ. කුඩා, නමුත් ඵලදායී පියවර වලින් ඔබට ඔබේ ඉලක්කය සපුරා ගත හැකි බව අපි විශ්වාස කරන කාරණාවකි. ඉතින් සරල නීති කිහිපයක් අනුගමනය කිරීමෙන් සහ අපේ ජීවිතය ටිකෙන් ටික වෙනස් කිරීමෙන් බර අඩු කර ගන්නේ කෙසේද කියා අපි සොයා බැලූ අතර I Love You විසින් මිනිසුන්ට ඇදහිය නොහැකි තරම් උත්සාහයක් නොගෙන අතිරික්ත බර ඉවත් කර ගැනීමට උපකාර වන උපක්රම කිහිපයක් අද මෙම ලිපිය මගින් එකතු කර ඇත.
10. නොපෙනෙන ක්රියාකාරිත්වය
බර අඩු කර ගැනීමේ ප්රධාන රීතිය සරලයි. ඔබ පරිභෝජනය කරනවාට වඩා වැඩි කැලරි ප්රමාණයක් දහනය කළ යුතුයි. ශාරීරික ව්යායාම අපට බොහෝ උපකාර කළ හැකි නමුත් අපි බොහෝ විට කම්මැලි නිසා නිවසේ සිටීමට තීරණය කරමු. දිවා කාලයේ සහ එදිනෙදා කාර්යයන් අතර ක්රියාශීලී වන්න. එක් එක් ආහාර වේලෙන් පසු ක්රියාශීලීව සිටීමට විද්යාඥයින් අපට නිර්දේශ කරයි. එය ආහාර දිරවීමේ ක්රියාවලිය වැඩි දියුණු කරන අතර අතිරික්ත කැලරි දහනය කරයි. දිවා ආහාරයෙන් පසු වහාම අසුන් නොගෙන රාත්රී ආහාරයෙන් පසු නින්දට නොයන්න. මිනිත්තු 10 ක් ඇවිදින්න. විනාඩි 20-30 කට පසු ඔබට ව්යායාම කිහිපයක් කළ හැකියි.
9. umami භාවිතා කරන්න.
උයන රස 5 අතර වෙනස හඳුනා ගැනිම: පැණිරස, ඇඹුල්, තිත්ත, ලුණු සහ උමාමි. උමාමි යනු සෝයා සෝස් බව මුලින් දැනගන්න. බ්රොකොලි, හතු සහ walnuts වල ඇත්තේ මෘදු රසයයි. එය අපගේ මොළයේ ප්රතිග්රාහක කෙරෙහි යම් බලපෑමක් ඇති කරන අතර අපට ඉක්මනින් පූර්ණ බවක් දැනීමට උපකාරී වන බව කියනු ලැබේ. ඔබේ කෑමට සෝයා සෝස් ටිකක් එකතු කරන්න. නමුත් එහි විශාල ලුණු ප්රමාණයක් ඇති බව අමතක නොකරන්න. එබැවින් වැඩියෙන් භාවිතා කරන්න යන්න එපා.
8. කුළුබඩු එකතු කරන්න.
සමහර කුළුබඩු අපගේ පරිවෘත්තීය ක්රියාවලියට ධනාත්මක බලපෑමක් ඇති කරයි. ඒ අතර කුරුඳු, කහ, රතු ගම්මිරිස් සහ ඉඟුරු වඩාත් ජනප්රිය ඒවා වේ. ඔබ පරිභෝජනය කරන ලුණු ප්රමාණය අඩු කර ඔබේ ආහාර වේලට කුළුබඩු ටිකක් එකතු කර ගන්නේ නම් ඔබට ඔබේ පරිවෘත්තීය වේගවත් කළ හැකියි. එපමණක්ද නොව කුළුබඩු වෙනත් ප්රයෝජනවත් අංග ඇත. කුරුඳු රුධිරයේ සීනි අඩු කරයි. ඉඟුරු සම වැඩි දියුණු කරන අතර අපගේ ආහාර ජීර්ණයට විශාල බලපෑමක් ඇති කරයි. රතු ගම්මිරිස් රුධිර නාල වල ක්රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කරන අතර ජලය රඳවා තබා ගැනීම අඩු කරයි. කහ දැවිල්ල අඩු කරන අතර පිත්තාශයේ ක්රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කරයි.
7. සීතල වතුර බොන්න.
ජලයේ රසය එහි උෂ්ණත්වය මත රඳා පවතින බව කියනු ලැබේ. එය සත්යයකි. බොහෝ මිනිසුන් උණුසුම් ජලය පානය කිරීමට කැමති නැති නමුත් ඔවුන් අයිස් සමඟ එය පානය කිරීමට කැමතියි. ප්රතිවිරෝධතා නොමැති නම් සීතල වතුර බොන්න. එය වඩා හොඳ අවශෝෂණය සඳහා එය උණුසුම් කිරීමට ඔබේ ශරීරය වැඩි කැලරි දහනය කරයි. අවාසනාවකට මෙන් මෙම ක්රියාකාරකම ඔබේ ශරීරයට එතරම් අපහසු නොවේ (ඔබ වතුර වීදුරුවක් පානය කළහොත් ඔබට කැලරි 8-15 ක් පමණ අහිමි වනු ඇත), නමුත් එය එකතු වන අතර දිවා කාලයේදී අහිමි වන මුළු කැලරි ප්රමාණය ඉතා වැදගත් වනු ඇත. ඔබේ ශරීරය උණුසුම් කිරීමට සහ වැඩි කැලරි ප්රමාණයක් වැය කිරීමට සිදු වන පරිදි සීතල ආහාර අනුභව කිරීමට යෝජනා කරන ඊනියා “අයිස් ආහාර” පවා තිබේ. z
6. කෙටි ඇවිදීම
ඔබව වැඩිපුර ඇවිදීමට සලස්වා ගැනීම එතරම් අපහසු නොවේ. ඔබේ මෝටර් රථය ඔබේ රැකියාවෙන් කුට්ටි කිහිපයක් ඔබ්බෙන් නවතා හෝ අව්ව සහිත දිනයක දිවා ආහාරයෙන් පසු ඇවිදින්න. මෙම ක්රියාවන් කැලරි දහනය කර ඔබගේ රුධිර නාල වල වැඩ වැඩි දියුණු කරයි. මෙම ක්රියාකාරකම එදිනෙදා චාරිත්රයක් බවට පත් කරන්න. එවිට ඔබට හොඳක් දැනෙන්නට පටන් ගන්නා බව ඔබට පෙනෙනු ඇත. කිසිදු විශේෂ හේතුවක් නොමැතිව තමන්ව පිටතට යාමට සලස්වා ගැනීම ඉතා අපහසු බැවින් නිදහස් සේවකයින් මෙම උපදෙස් කෙරෙහි වැඩි අවධානයක් යොමු කළ යුතු යැයි අපි සිතනවා.
5. ඔබේ ඇස් රවට්ටන්න.
බර අඩු කර ගැනීම සඳහා වඩාත් ඵලදායී ක්රමයක් වන්නේ ඔබේ ආහාර ප්රමාණය අඩු කිරීමයි. ඔබට පහසුවෙන් ඔබේ ඇස් සහ බඩ රවටා ගත හැකිය. විශාල කැබලි කුඩා කැබලිවලට කපා කුඩා පිඟන් මත ඔබේ කෑම පිළිගන්වන්න එවිට ඔබේ කෑම වර්ග ඒවාට වඩා විශාලයි.
4. ඇපල් ආධාරයෙන් කැලරි ප්රමාණය අඩු කරන්න.
ඇපල් විශේෂයෙන් ඇඹුල්, ආමාශයික අම්ල නිෂ්පාදනය උත්තේජනය කරන අතර ආහාර රුචිය වැඩි කරයි. නමුත් ඒවාට ඇදහිය නොහැකි බලපෑමක් තිබේ. ඔබ කෑමට මිනිත්තු 15 කට පෙර ඇපල් ගෙඩියක් අනුභව කරන්නේ නම් දිනකට මුළු කැලරි ප්රමාණය කැලරි 150-200 කින් අඩු වේ. සමහර පෝෂණවේදීන් පවසන්නේ අපගේ බඩ දැනටමත් අර්ධ වශයෙන් පිරී ඇති නිසා අපි අඩුවෙන් ආහාරයට ගන්නා බවයි. අනෙක් අය පවසන්නේ එය පරිවෘත්තීය වේගවත් කරන තන්තු වල අධික ප්රමාණය ගැන බවයි.
3. ඔබට පහසුවෙන් අමතක කළ හැකි එම ආහාර ඉවත් කරන්න.
බොහෝ අය ආහාර වේලක් අනුගමනය කිරීමට පටන් ගන්නා අතර ඉක්මනින් එය අත්හැර දමයි. ළදරු පියවර සමඟ සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර වේලක් වෙත ප්රවේශ වීම වැදගත් වන්නේ එබැවිනි. ඔබට නොමැතිව ජීවත් විය හැකි එම ආහාර ඉවත් කරන්න. නමුත් තවමත් කම්මැලිකම හෝ ආතතිය ජය ගැනීමට උත්සාහ කිරීම අවසන් කරන්න. චොකලට් නොමැතිව ඔබේ ජීවිතය ගැන සිතාගත නොහැකි නම් එය අනුභව කිරීම නතර නොකරන්න. එහි ප්රමාණය සෙමින් අඩු කරන්න. කුඩා ජයග්රහණ අපට ඉදිරියට යාමට උපකාර වන බව මතක තබා ගන්න.
2. වර්ණ විශේෂාංග භාවිතා කරන්න.
වර්ණය අපගේ ආහාර රුචිය කෙරෙහි බලපෑමක් ඇති කරන අතර වඩාත්ම අප්රසන්න වර්ණය තද නිල් පැහැයක් ගන්නා බව පෙනේ. නිල් පිඟාන මත ආහාර රසවත් නොවන බව පෙනෙන අතර ඒ නිසා අපව අඩුවෙන් අනුභව කරන බව දැකිය හැකි කරුණකි. අනෙකුත් වර්ණ වලද එවැනි ලක්ෂණ ඇත. රෝස වඩාත් සුවඳ ලෙස සලකනු ලබන අතර එය අතුරුපසක සුවඳ වැඩි දියුණු කළ හැකියි. සුදු තහඩු උදාසීන ලෙස සලකනු ලබන අතර තැඹිලි සහ කහ ඒවා ආහාර රුචිය වැඩි කළ හැකිය.
1. ඔබේ ශක්තිය වැඩි කරන විටමින් අනුභව කරන්න පරිවෘත්තීය.
සමහර සුවඳ අපගේ ආහාර රුචිය කෙරෙහි බලපායි. මෙම න්යාය ක්රියාත්මක වන බව සනාථ කරන අධ්යයන කිහිපයක් පවා තිබේ. කපුරු, ඇපල්, කෙසෙල්, මිදි ගඳ ආඝ්රාණය කළ අය අඩුවෙන් කෑමට කැමති බව මෙම අධ්යයනවලින් ඔප්පු වී ඇත. එපමණක්ද නොව සමහර මල් සුවඳ අපගේ ආහාර රුචිය කෙරෙහි බලපායි. ඒවාට ලැවෙන්ඩර්, රෝස සහ ජැස්මින් සුවඳ ඇතුළත් වේ. අපගේ ආහාර රුචිය පාලනය කර අපට සතුටක් සහ සන්සුන් බවක් ඇති කිරීමට ඔවුන්ට හැකි බව කියනු ලැබේ.