ඔබ සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර ගැනීම ආරම්භ කිරීමට සැලසුම් කරන විට, පාන් බොහෝ විට ඔබේ ආහාර වේලෙන් බැහැර කිරීමට අවශ්ය පළමු ආහාරවලින් එකකි. නමුත් කාබෝහයිඩ්රේට් සම්බන්ධයෙන් ගත් කල, ධාන්ය යනු සියල්ලටම වඩා සමාන වන අතර සුදු පාන් අත්හැරීම ඔබට රාත්තල් කිහිපයක් ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ, සම්පූර්ණ ධාන්ය රොටි කපා හැරීම ඇත්ත වශයෙන්ම ඔබේ ශරීරයට අවශ්ය පෝෂ්ය පදාර්ථ ක්ෂය කළ හැකිය.
I Love you හි සිටින අපි අ ඔබ එක් වරක් සහ සියල්ලටම පාන් අත්හැරීමට තීරණය කළහොත් කුමක් සිදුවේදැයි සොයා බැලීමට අපි තීරණය කළෙමු.
1. ඔබට කකුල් කැක්කුම ඇති විය හැක.

බර අඩු කර ගැනීමට උත්සාහ කරන පුද්ගලයින් ඔවුන්ගේ කාබෝහයිඩ්රේට් පරිභෝජනය කෙතරම් අඩු විය හැකිද යන්න පිළිබඳව අත්හදා බැලීමට කැමැත්තක් දක්වයි, නමුත් පාන් සම්පූර්ණයෙන්ම අත්හැරීම ඇත්ත වශයෙන්ම සමහර අප්රසන්න අතුරු ආබාධ ඇති කළ හැකිය. ඔබ කීටෝ ආහාර වේලක් ගැනීමට අදහස් කරන්නේ නම්, එයින් අදහස් කරන්නේ පාන් සහ අනෙකුත් කාබෝහයිඩ්රේට් සම්පූර්ණයෙන්ම පාහේ කපා දැමීමයි, ඔබට කකුල් කැක්කුම ඇති විය හැකිය. මෙම වේදනාකාරී හැකිලීම් සාමාන්යයෙන් රාත්රියේ සිදුවන අතර තත්පර සිට මිනිත්තු දක්වා පැවතිය හැකිය. පාන් වල ඉලෙක්ට්රෝලයිට් ඉහළ මට්ටමක පවතින අතර, ඔබේ ශරීරයට මෙම අත්යවශ්ය පෝෂ්ය පදාර්ථ ප්රමාණවත් නොවන විට, එය මාංශ පේශි කැක්කුමකට තුඩු දිය හැකිය.
2. ඔබට වෙහෙස දැනිය හැක.

සුදු පාන් ප්රමාණවත් තරම් කාබෝහයිඩ්රේට් ලබා ගැනීමට ඇති සෞඛ්ය සම්පන්නම ක්රමය නොවන අතර, සම්පූර්ණ තිරිඟු සහ පැළ කළ ධාන්ය පාන් මධ්යස්ථව අනුභව කිරීම ඔබේ ශරීරයට වැඩි ශක්තියක් ලබා දෙනු ඇත. එය තන්තු, යකඩ සහ මැග්නීසියම් වලින් පොහොසත් බැවින්, මෙම ආහාර ඔබට පූර්ණ සහ ජවසම්පන්න බවක් දැනීමට උපකාරී වන අතර, කාර්යබහුල දවසකින් පසු ව්යායාම් ශාලාවට යාමට ප්රමාණවත් ශක්තියක් ලබා ගැනීමට පවා ඔබට උපකාර කළ හැකිය.
3. ඔබට සීනි සහිත ආහාර සදහා තෘෂ්ණාව ඇති විය හැක.

පාන් ශක්තිය සඳහා භාවිතා කළ හැකි නිසා, එය සම්පූර්ණයෙන්ම අත්හැර දැමීමෙන් අදහස් වන්නේ ඔබට වෙනත් ශක්ති ප්රභවයක් සොයා ගැනීමට සිදුවනු ඇති බවයි. අපට වෙහෙසට පත් වී නැති වී යන බවක් දැනෙන විට, අපි ස්වභාවිකවම රසකැවිලි සහ සීනි සහිත බීම වැනි අපට ඉක්මන් ශක්තියක් ලබා දිය හැකි ආහාර වෙත ළඟා වෙමු. මධ්යස්ථව පාන් අනුභව කිරීමෙන් ඔබට අමතර රාත්තල් වැඩි වීමක් සිදු නොවන අතර, ඔබට වෙහෙසට පත් වූ විට කුකීස් සහ චොකලට් අනුභව කිරීම අනිවාර්යයෙන්ම කළ හැකිය.
4. වැසිකිළි යාම වඩාත් අපහසු විය හැක.

ඔබ සාමාන්ය සුදු පාන් අත්හරින්නේ නම්, මෙය ඔබට එතරම් ගැටලුවක් නොවනු ඇත, නමුත් සම්පූර්ණ ධාන්ය හෝ පාන් කපා දැමීම ඇත්ත වශයෙන්ම ඔබට වැසිකිළි යාමට වැඩි කාලයක් ගත කිරීමට හේතු විය හැක. සම්පූර්ණ ධාන්ය පාන් වල තන්තු බහුල වන අතර එය ඔබේ ආහාර දිරවීමට උපකාරී වන අතර මලබද්ධය සමනය කිරීම සඳහා විරේචකයන්ට වඩා හොඳින් ක්රියා කරන බව ඔප්පු වී ඇත.
5. ඔබේ මනෝභාවයන් නරක අතට හැරිය හැක.

පීසා පෙත්තකට වඩා ඔබේ මනෝභාවය වැඩි කිරීමට කිසිවකට නොහැකි බව ඔබට කවදා හෝ හැඟී ඇත්නම්, ඇත්ත වශයෙන්ම ඒ සඳහා විද්යාත්මක පැහැදිලි කිරීමක් තිබේ. කාබෝහයිඩ්රේට් ආහාරයට ගැනීමෙන් සෙරොටොනින් නම් රසායනිකය නිකුත් වන අතර එය ඔබට හොඳ හැඟීමක් ඇති කිරීමට වගකිව යුතු අතර ඔබේ ආහාර රුචිය පවා යටපත් කළ හැකිය. මෙයින් අදහස් කරන්නේ සෞඛ්ය සම්පන්න කාබෝහයිඩ්රේට් නිරන්තරයෙන් ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබේ මනෝභාවය ඉහළ නංවා ඔබේ කුසගින්න හීලෑ කළ හැකි බවයි.
6. ඔබේ හෘද රෝග අවදානම ඉහළ යා හැක.

ඔබේ ආහාර වේලෙන් ඉවත් කිරීමට ඔබ තෝරා ගන්නා ධාන්ය වර්ග ඔබේ හදවත සෞඛ්ය සම්පන්නව තබා ගැනීමේදී ක්රීඩාව වෙනස් කරන්නෙකු විය හැකිය. පිරිපහදු කළ කාබෝහයිඩ්රේට හෘද රෝග ඇතිවීමේ අවදානම වැඩි කළ හැකි අතර, සම්පූර්ණ ධාන්ය ආහාරයට ගැනීමෙන් කොලෙස්ටරෝල් අඩු කරන අතර හෘද රෝග පිළිබඳ බොහෝ දේ වළක්වා ගත හැකිය.
ඔබ කොපමණ වාරයක් පාන් කනවාද? ඔබ කවදා හෝ එය සම්පූර්ණයෙන්ම අත්හැරීමට උත්සාහ කර තිබේද?