පරිසර දූෂණය, නරක පුරුදු සහ පරිසරය පෙනහළු ආබාධ සඳහා ප්රධාන හේතු වේ. ආසන්න වශයෙන් මිලියන 65 ක ජනතාවක් නිදන්ගත පෙනහළු රෝගවලින් පීඩා විඳිති. තවමත්, පෙනහළු සෞඛ්ය සම්පන්නව තබා ගැනීමට ක්රමයක් නොමැති බව ඉන් අදහස් නොවේ. පෙනහළු වලට තමන්ව අලුත්වැඩියා කිරීමට ඉන්ද්රජාලික හැකියාවක් ඇත, නමුත් ඔබ ද යම් උත්සාහයක් දැරීමට සිදුවේ.
අප සියලු දෙනා නිරෝගීව සිටිනු ඇතැයි බලාපොරොත්තු වන අතර අපගේ පෙනහළු සුව කිරීමට අපට උපකාර කළ හැකි ප්රවීණයන්ගෙන් උපදෙස් 8ක් අපි සොයා ගත්තෙමු.
- 1. පිරිසිදු පාන වර්ග බොන්න
පෙනහළු වැඩිදියුණු කිරීම සති 2 සිට මාස 3 දක්වා කොතැනක හෝ ආරම්භ වන බව දැන ගැනීම වැදගත්ය. එබැවින් ආසන්න වශයෙන් මාසයකට පසු, ඔබට වඩා හොඳ සෞඛ්යයක් දැනිය යුතුය. මෙම අවස්ථාවේ දී, ශ්ලේෂ්මල අඩු කිරීමට සහ මෙම ඉන්ද්රිය ඩෙටොක්ස් කිරීමට උපකාරී වන බීම කිහිපයක් තිබේ.
මී පැණි සහ උණු වතුර
ලෙමන් වතුර
හරිත තේ
කැරට් යුෂ
කහ සහ ඉඟුරු
කෙසෙල්, නිවිති සහ බෙරී බීම
2. ලුණු සහිත චිකිත්සාව භාවිතා කරන්න
ලුණු චිකිත්සාව යනු කුඩා ලුණු අංශු සහිත වාතය ආශ්වාස කිරීමයි. එය halotherapy ලෙස හඳුන්වන අතර ඇදුම, බ්රොන්කයිටිස් සහ කැස්ස වැනි පෙනහළු ගැටළු සඳහා විකල්ප ප්රතිකාරයකි. ඔබට විශේෂ ලුණු ගුහාවක් නැරඹීමට හෝ හිමාලයානු ලුණු ලාම්පුවක් මිලදී ගෙන එය නිවසේදී භාවිතා කළ හැකිය.
3. සතියකට තුන් වතාවකට වඩා උණුසුම් ස්නානය කරන්න
හුස්ම ගැනීම පහසු කිරීම සඳහා ඔබට සිසිල් මීදුම ආර්ද්රතාකාරකයක් භාවිතා කළ හැකිය, නැතහොත් උණුසුම් ස්නානය කරන්න. සමේ ගැටළු වළක්වා ගැනීම සඳහා සතියකට 2 සිට 3 වතාවක් ප්රමාණවත් වේ. එසේම, ස්නානය උණුසුම් නොවිය යුතු නමුත් 90 ° F සහ 105 ° F (32 ° C – 40 ° C) අතර සුවපහසු උෂ්ණත්වයක් විය යුතුය.
4. ඇතැම් නිෂ්පාදන වලින් වළකින්න
කුළුබඩු සහිත ආහාර, රාබු සහ ඖෂධ පැළෑටි වැනි විෂ ඉවත් කරන, ප්රති-ගිනි අවුලුවන ආහාර පරිභෝජනය කිරීමෙන් ආරම්භ කරන්න. සමහර ආහාර ඔබේ පෙණහලුවල ශ්ලේෂ්මල වැඩි කරන බව මතක තබා ගැනීම වැදගත්ය.
උදා: චීස්, බටර්, යෝගට්, කෙෆීර් සහ කිරි ඇතුළු කිරි නිෂ්පාදන.
ටින් කළ මස් සහ වෙනත් දේවල් වැනි සැකසූ ආහාර
5. Oregano තෙල් ගන්න
Oregano තෙල් යනු ස්වභාවික නාශකයකි. එය භාවිතා කිරීම සඳහා Oregano තෙල් සහ ආමන්ඩ් තෙල් 50-50 මිශ්රණයක් සාදන්න. ඔබට අවශ්ය වන්නේ ඔබේ දිව යට 1-2 බිංදු පමණි. ඉන්පසු එය විනාඩි 3-5 ක් තබාගෙන ඔබේ මුඛය වතුරෙන් සෝදා හරින්න.
බලපෑම දැනීම සඳහා, ඔබ සති 1-4 ක් සඳහා දිනකට 3 වතාවක් එය කළ යුතුය.