අපි හැමෝගෙම සෞඛ්යය සහ රූපය පවත්වා ගැනීම සඳහා වැදගත් යැයි අප සිතන විශේෂිත පුරුදු මාලාවක් තිබේ. ඒවායින් සමහරක් ඔබ පලතුරු අනුභව කිරීමට පෙර සේදීම හෝ නිතිපතා ව්යායාම කිරීම වැනි නිසැකවම වැදගත් ඒවා වන අතර, සිදු කරන අනෙක් ඒවාට ප්රශ්නාර්ථ ලකුණු තිබේ.
I Love You හි අප ඔබට කිසිදු ප්රතිවිපාකයකින් තොරව අත්හැරිය හැකි සැබවින්ම නිෂ්ඵල පුරුදු හතක ලැයිස්තුවක් එකතු කර ඇත.
01.මල්ටිවිටමින් පෙති ගැනීම
මල්ටිවිටමින් සහ සියලු වර්ගවල ජෛව ආකලන පරිභෝජනය ඇතැම් රෝග වර්ධනය වීමේ අවදානම අඩු නොකරන අතර ඔබේ මතකයට හෝ වැඩ කිරීමේ හැකියාවට ඒ තුලින් බලපෑමක් ඇතිවෙන්නේ නැත. 450,000 කට අධික පිරිසකගේ සහභාගීත්වයෙන් සායනික පරීක්ෂණ මාලාවක් සිදු කිරීමෙන් පසු එක්සත් ජනපදයේ විද්යාඥයින් පිරිසක් මෙම නිගමනයට එළැඹ ඇත. වෙනත් පර්යේෂණවල ප්රතිඵලවලින් පෙනී යන්නේ මල්ටිවිටමින් ගැනීමෙන් ඔබේ සෞඛ්යයට අහිතකර බලපෑමක් ඇති කළ හැකි බවයි.
02.ඇල්කොහොල් අඩංගු නොවන බැක්ටීරියා නාශක අත් ජෙල් භාවිතා කිරීම
බැක්ටීරියා නාශක අත් ජෙල් විවිධ බැක්ටීරියා සහ අනෙකුත් විෂබීජ ඉවත් කිරීමට සැබවින්ම උපකාරී වේ. කෙසේ වෙතත් මෙය අදාළ වන්නේ ඇල්කොහොල් 60% ට නොඅඩුව අඩංගු ජෙල් සඳහා පමණි. වෙනත් අත් සනීපාරක්ෂක යන්ත්ර මගින් සියලුම ක්ෂුද්ර ජීවීන් ඉවත් නොකරයි. උදාහරණයක් ලෙස Norovirus හෝ cryptosporidia මත ඒවාට බලපෑමක් නැත. එපමණක් නොව ඔබ පළිබෝධනාශක හෝ දූෂණය සමඟ ඇති ඕනෑම සම්බන්ධතාවයක් ඇල්කොහොල් අඩංගු පිරිසිදු කිරීමේ දියර භාවිතයෙන් සමනය නොවේ. මෙම අවස්ථාවේ දී ඔබ ඔබේ අත් සේදිය යුතුය.
03.මොනොසෝඩියම් ග්ලූටමේට් වළක්වා ගැනීම
පර්යේෂණවලින් පෙනී යන්නේ මොනොසෝඩියම් ග්ලූටමේට් මිනිසුන් තුළ ඇති කරයි යැයි විශ්වාස කරන ඔක්කාරය සහ හිසරදය වැනි අප්රසන්න රෝග ලක්ෂණ ඔබ මෙම ද්රව්යය සම්පූර්ණයෙන් ග්රෑම් 3 කට නොඅඩු දෙයක් අනුභව කරන විට පමණි. ඔබ මෙයට මුහුණ දීමට බොහෝ දුරට ඉඩකඩ නැත.
04.ඩෙටොක්ස් ඩයට් සමඟ ඔබේ ශරීරය පිරිසිදු කිරීම
දැනට ශීඝ්රයෙන් ජනප්රිය වෙමින් පවතින ඩෙටොක්ස් ඩයට් ක්රමය ඔබේ සිරුරේ විෂ ඉවත් කිරීමට නිතැතින්ම පොරොන්දු වෙන නමුත් විශේෂඥයින් ඒකමතිකව පෙන්වා දෙන්නේ ශරීරයට ඒවා සමඟ තනිවම කටයුතු කළ හැකි නොහැකි බවයි.
05.කාබනික නිෂ්පාදන පරිභෝජනය
බොහෝ රටවල කාබනික ආහාර නිෂ්පාදන ඕනෑම ආකාරයක සහතිකයකින් සළකුණු කොට තැබීමේ නීතිමය අවශ්යතාවයක් නොමැත. “eco” හෝ “bio” යන වචන ඔබ දුටුවහොත් එය බොහෝ විට අලෙවිකරණ උපක්රමයක් පමණක් නොවේ රසායනික ද්රව්ය භාවිතයෙන් තොරවූ ආහාර නිෂ්පාදනය කර ඇති බවට සහතික වීමට ද නොහැකි කරුණකි. එබැවින් ඔබ වෙළඳපොලෙන් මිලදී ගන්නා සාමාන්ය පලතුරු හෝ එළවළු වලට වඩා එය ඔබට වඩා හොඳ යැයි සහතික කළ නොහැක.
06.මයික්රෝවේව් භාවිතා කිරීම ප්රතික්ෂේප කිරීම
ඔබේ ආහාර උණුසුම් කිරීමට මයික්රෝවේව් භාවිතා කිරීමෙන් එහි අඩංගු ප්රයෝජනවත් ද්රව්ය විනාශ කිරීමේ හැකියාව ඇත. නමුත් ඔබ ඔබේ උඳුන භාවිතයෙන් ආහාර නැවත රත් කරන විට එකම දේ සිදුවිය හැකිය. සමහර අවස්ථාවලදී මයික්රෝවේව් එක වේගයෙන් ක්රියා කරන බැවින් විකල්පය බවට පත් කළ හැකිය. උදාහරණයක් ලෙස මයික්රෝවේව් උදුනක නැවත රත් කිරීමෙන් විටමින් සී වැනි ද්රව්ය වඩා හොඳින් කල් තබා ගත හැක.
07.අඩු මේද නිෂ්පාදන පමණක් පරිභෝජනය කිරීම
කාබෝහයිඩ්රේට් සහ ප්රෝටීන් මෙන්ම අපගේ ශරීරයට මේදය අවශ්ය වන අතර එම නිසා සාමාන්ය අඩු මේද සහිත ආහාර ආහාර නිෂ්පාදන සඳහා මාරු වීම කැලරි කපා හැරීමට හොඳම ක්රමය නොවේ. එපමණක් නොව, බොහෝ නිෂ්පාදනවල මේදය අඩු කිරීම ඔබේ සෞඛ්යයට අහිතකර විය හැකි ඉහළ සීනි ප්රමාණයකින් වන්දි ලබා දේ.