තම ශරීරය ගැන සැලකිලිමත් වන අය බොහෝ විට සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර සමඟ හානිකර ආහාර ගැනීමට උත්සාහ කරයි. I Love You හි අප විසින් ඔබට පිරිසිදු ආහාර අනුභව කිරීමට අවශ්ය නම් නොසලකා හැරීමට සුදුසු ආහාර සමග නීති ලයිස්තුවක් සකස්කොට ඇත.
01.ඇපල් යුෂ පෙට්ටියක් යනු කොකාකෝලා සඳහා සෞඛ්ය සම්පන්න ආදේශකයක් බව
ඇපල් යුෂ කෙතරම් හොදද කියනවානම් එය හානිකාරක කොකාකෝලා වලට වඩා සෞඛ්ය සම්පන්න යැයි අපි පහසුවෙන් විශ්වාස කරනා නමුත් ඇත්ත වශයෙන්ම ඇපල් යුෂ වල කෝක් වලට වඩා කැලරි කිහිපයක් අඩංගු වේ.
ඔබ ඇත්තටම ඔබේ ආහාර වේල ගැන සැලකිලිමත් නම් පිරිසිදු ජලය පානය කරන්න. පැකට් කළ යුෂ සහ සිසිල් බීම යන දෙකම නවතා දමන්න.
02.නැවුම් එළවළු පිසූ ඒවාට වඩා සෞඛ්ය සම්පන්න බව.
සමහර තම්බූ එළවළු නැවුම් ඒවාට වඩා හොඳ බව පෙනේ. උදාහරණයක් ලෙස තැම්බූ කැරට් වල කැරොටිනොයිඩ් වැඩි ප්රමාණයක් අඩංගු වන අතර ස්ටූ කර හෝ තැම්බූ තක්කාලි වල ලයිකොපීන් වැඩි බැවින් එය ඔබේ සෞඛ්යයට හිතකර වේ. මෙයින් ඔබ පිසූ එළවළු පමණක් අනුභව කළ යුතු බව අදහස් නොවන නමුත් ඒවා ඉවත දැමීමට ඉක්මන් නොවන්න.
03.සෝයා සෝස් ලුණු සඳහා සෞඛ්ය සම්පන්න ආදේශකයක් බව
ලුණු වෙනුවට සෝයා සෝස් තෝරාගැනීමට එරෙහිව පෝෂණවේදීන් උපදෙස් දෙයි. එසේ නොමැති නම් චීන අවන්හලකට එක් වරක් සංචාරය කිරීමෙන් ඔබට නොදැනුවත්වම දිනපතා ලුණු මාත්රා කිහිපයක් නොමැතිව පරිභෝජනය කළ හැකිය.
එවැනි ආදේශකයක් සෞඛ්ය සම්පන්න යැයි විශ්වාස කිරීමට වඩා නිතිපතා ඔබේ ආහාරයට ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කිරීම වඩා හොඳය.
04.සීනි වෙනුවට මී පැණි සුදුසු බව
සීනි ඔබේ රූපයට සහ ඔබේ සෞඛ්යයට අහිතකර බව කවුරුත් දන්නා කරුණකි. එබැවින් අපි පැණි රසට සාදන සෑම දෙයකටම මී පැණි එකතු කරනු ලබයි. ඇත්ත වශයෙන්ම එය සීනි වලට වඩා කැලරි ප්රමාණයකි යුක්ත බව ඔබ දන්නවාද.
වෙනස එතරම් නොවෙන නමුත් මේ ආකාරයෙන් බර අඩු කර ගැනීමේ ප්රගතියක් ඔබට නොපෙනේ ඒ නිසා බව සහතිකයි.
05.වියළි පලතුරු හොඳම කෑමක් බව
වියළීමේ ක්රියාවලියේදී පලතුරු වල විටමින් සහ ප්රතිඔක්සිකාරක වලින් 80% ක් පමණ අහිමි වේ. මෙයින් අදහස් කරන්නේ කෙටි ආහාරයක් ලෙස නැවුම් පලතුරු ටිකක් ගැනීම වඩා හොඳ බවයි.
වියළි පලතුරු ද භයානක වන්නේ සමහර කපටි නිෂ්පාදකයින් එයට පැණිරස සිරප් එකතු කරන අතර එමඟින් එහි ප්රයෝජනය තවත් අඩු වේ.
06.පොප්කෝන් සෞඛ්යයට අහිතකර බව.
උණුසුම් වාතය තුළ පිසින ලද පොප්කෝන් සෞඛ්ය සම්පන්න සහ ප්රයෝජනවත් ආහාරයක් බව විද්යාඥයින් ඔප්පු කර ඇත. පොප්කෝන් කෝප්පයක ඕනෑම පලතුරක් හෝ එළවළුවක් මෙන් දෙගුණයක් පමණ පොලිෆෙනෝල් නම් ප්රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වේ. එපමණක්ද නොව පොප්කෝන් වල තන්තු අඩංගු වන අතර එය ඔබේ සෞඛ්යයට ඉතා හොඳ ය.
ඇත්ත වශයෙන්ම ඔබ එය විශාල පරිමානයෙන් අනුභව නොකළ යුතුයි. නමුත් සාමාන්ය පොප්කෝන් කෝප්පයක් විශිෂ්ට සුලු කෑමක් විය හැකිය.
07.කෑම පාලනයේ යෙදෙන අයගේ ලොකුම සතුරා චීස් වන බව.
බොහෝ Diets ලැයිස්ති වලට අනුව චීස් වල අනෙකුත් නිෂ්පාදන වලට වඩා ෆැට් එක සහ කැල්සියම් ඇති බැවින් ඔබට එය අත් හළ යුතු ආහාරයක් බවයි. කෙස් නමුත් ඔබට චීස් කෑම පාලනයේ සිටිනා විටදී පවා ආහාරයට ගත හැකී. ලිනොලෙයික් අම්ලය චීස්වල අඩංගු වන අතර එය මේදය සමුච්චය වීම වළක්වන අතර බර අඩු කර ගැනීමට උපකාරී වේ.
08.මත්පැන් ඕනෑම ප්රමාණයකින් හානිකර වනබව
සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර මිථ්යාවන්ගෙන් එකක් ලෙස පවසන්නේ තමන්ගේ සෞඛ්යය ගැන සැලකිලිමත් වන පුද්ගලයෙකුගේ ජීවිතයෙන් මත්පැන් මකා දැමිය යුතු බවයි. කෙසේ වෙතත් වයින් වලද ප්රයෝජනවත් මූලද්රව්ය ඇත. උදාහරණයක් ලෙස රතු වයින් වල ඔබේ රුධිර නාල වලට ආධාර කරන පොලිෆෙනෝල් විශාල ප්රමාණයක් අඩංගු වේ. කෙසේ වෙතත් එක් වීදුරුවට අඩුවෙන් ඇලී නොසිටීමට අමතක නොකරන්න.
09.සෞඛ්ය සම්පන්න තෙල් ඕනෑම ආහාරයක් වඩා සුදුසු තත්වයට පත්කරන බව
පොල්තෙල්, ලිනන් තෙල්, වට්ටක්කා තෙල්… මේ සියල්ල සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර වේලක් සඳහා මිනිසුන්ගේ ජීවිත කාලය පුරාම හවුල්කරුවන් බවට පත්ව ඇත. බොහෝ අය ඒවා පිසීමේදී පවා නොසිතා භාවිතා කරයි. නමුත් මෙහි භයානක තත්වයක්ද තිබේ. නිදසුනක් වශයෙන් ලිනන් තෙල් විශාල අසංතෘප්ත අම්ල නිසා රත් වූ විට සම්පූර්ණයෙන්ම විෂ සහිත වේ. සමහර තෙල් වර්ග අමුවෙන් පමණක් පරිභෝජනය කළ යුතුය.
10.මේදය රහිත නිෂ්පාදන සෞඛ්ය සම්පන්න බව.
බොහෝ අය බර අඩු කර ගැනීම ඉතා බැරෑරුම් ලෙස සලකන අතර ඔවුන් තෝරා ගන්නේ මේදය රහිත ආහාර පමණකි. ඇත්ත වශයෙන්ම එය සාමාන්ය නිෂ්පාදනවලට වඩා වැඩි කැලරි ප්රමාණයකින් යුක්ත විය හැකිය. ඔබ ආහාරයට රසය ලබා දෙන මේදය ඉවත් කරන්නේ නම් ඔබට එය යමක් වෙනුවට ආදේශ කළ යුතුයි. මීට අමතරව එවැනි ආහාර අඩු විටමින් සහ ප්රයෝජනවත් මූලද්රව්ය අඩංගු වේ.