සියලුම සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර ගැනීමේ වෘත්තිකයන් නිර්දේශ කරන පළමු දෙය නම් සීනි අඩු කිරීමයි. සීනි අපගේ සෞඛ්යයට එතරම් ප්රයෝජනවත් නොවන බව අපිම දන්නා නමුත් එහි ශක්ති අගය ග්රෑම් 100 ක් සඳහා 398 kcal වේ. නමුත් සියලු මිහිරි දේ අත්හැරීම ඉතා අපහසු කාරණාවකි!
ශුභාරංචිය නම් I Love You හි අපි ඔබට පහසුවෙන් සීනි සහිත ආහාර අමතක කිරීමට උපකාර වන ස්වභාවික රසකාරක 10ක් සොයාගත් අතර ඒවා ඔබ වෙත ගෙන ඒමට තීරණය කළා.
10. පොල් සීනි
එහි ඉහළ ශක්ති අගය තිබියදීත් පොල් සීනි වල අඩු ග්ලයිසමික් දර්ශකයක් ඇත. එයින් අදහස් කරන්නේ එය වඩා හොඳින් අවශෝෂණය වන සහ වෙනත් ප්රතිලාභ රාශියක් ඇති බවයි. එසේම එය සරලව රසවත් හා සාමාන්ය සීනි වලට වඩා බෙහෙවින් හොඳ තත්වයක පවතී.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: සීනි වෙනුවට ඕනෑම තැනක.
9. බාර්ලි මෝල්ට්
පුදුමයට කරුණක් නම් බාර්ලි මෝල්ට් ද සීනි සඳහා විශිෂ්ට ආදේශකයකි. එය ඔබේ පරිවෘත්තීය වැඩි දියුණු කරයි. ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීම සහ ඇස් පෙනීම පවා වැඩි දියුණු කරයි.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: බාර්ලි මෝල්ට් බේක් කිරීම සඳහා භාවිතා වේ. එය එකතු කලවිට විශේෂ රසයක් සහ හැපෙනසුළු කබොලක් ලබා දෙයි.
8. අග්ගිස් සිරප්
කැලරි ප්රමාණය තිබියදීත් අග්ගිස් සිරප් සීනි වලට වඩා පැණිරසයක් ගෙනදෙයි. එයින් අදහස් කරන්නේ එය කුඩා ප්රමාණවලින් එකතු කළ හැකි බවයි. ඇත්ත වශයෙන්ම එය පොටෑසියම්, කැල්සියම් සහ යකඩ වලින් පොහොසත් බැවින් එය වඩාත් සෞඛ්ය සම්පන්න වේ.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: ඕනෑම බීම සහ කොක්ටේල් එකකට. එය මී පැණි මෙන් ඝන නොවන අතර ජලයේ හොඳින් දිය වේ.
7. මොලැසස්
ඝන සහ පැණිරස මොලැසස් ඛනිජ ලවණ සහ බී විටමින් වලින් පොහොසත් වන අතර ඔබට වෙනස හඳුනා ගැනීමට පවා නොහැකි වන පරිදි සීනි මෙන් රසයක් ගෙනදෙයි.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: බේක් කළ ආහාර සහ අතුරුපස සඳහා වඩාත් හොදයි.
6. රටඉදි
රටඉඳි යනු සෞඛ්ය සම්පන්න සහ පෝෂ්යදායී පලතුරක් වන අතර බොහෝවිට සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාරයක් ලෙස නිර්දේශ කෙරේ. සීනි වෙනුවට ඒවා භාවිතා කළ හැකි බව පෙනේ.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: ඇත්ත වශයෙන්ම ඔබට ඒවා කෙලින්ම තේ හෝ කෝපි වලට එකතු කළ නොහැකි නමුත් ඒවා පහසුවෙන් කුකීස් සදහා ස්ථානයට ගත හැකිය. නැතහොත් ඔබට ඉඳි සිරප් ලබා ගත හැකි අතර ඔබට සිතාගත හැකි ඕනෑම දෙයකට එය එකතු කරන්න. අතුරුපස වට්ටෝරුවලට ඇතුළත් කළ හැකි ඉඳි පේස්ට් ද මිලදී ගැනීමට තිබේ.
5. මල්බෙරි සිරප්
පෙරදිග මල්බෙරි එහි සුව ගුණ සඳහා “බෙරි රැජින” ලෙස හැඳින්වේ. මල්බෙරි සිරප් මෙම ගුණාංග ආරක්ෂා කරයි. තවද එය ආහාරයට නිශ්චිත රසයක් ලබා දෙයි.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: බීම සහ අතුරුපස.
4. බඩ ඉරිඟු සීනි
මිහිරි බඩ ඉරිඟු වල යුෂ වලින් නිපදවන ලද ඉරිඟු සීනි පුරාණයේ සිට චීනයේ භාවිතා කර ඇති අතර එය ගෙන එන සෞඛ්ය ප්රතිලාභ සඳහා ප්රසිද්ධය. සාමාන්ය සීනිවල කැලරි ප්රමාණය මෙන් අඩක් පමණ එහි අඩංගු වේ.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: පාන වර්ග, පිටි ගුලිය, අතුරුපස.
3. දියර මිදි සීනි
සාමාන්ය සීනි ඉවත් කිරීමට තර්ජනය කරමින් මිදි සීනි මෑතකදී ඉහළට පැමිණ තිබේ. එය ජීවිතය දික් කර ගැනීමේ මාධ්යයක් ලෙස කීර්තිය පවා දිනාගෙන තිබේ. එහි ශක්තිමත්ම කරුණු වන්නේ අඩු කැලරි අන්තර්ගතයක්, පිරිසිදු නිෂ්පාදනයක් සහ ප්රයෝජනවත් ගුණාංගයි.
එකතු කිරීමට කොහෙද: බීම වර්ග, ඇනූ, අතුරුපස, marinades.
2. මේපල් සිරප්
පෑන්කේක් සඳහා පමණක් නොව ඕනෑම දේකට එකතු කළ හැකිය. කැලරි අඩු බැවින් පිළිකා සහ දියවැඩියාව වැළඳීමේ අවදානම අඩු කරයි. එය ද සරල මෙන්ම රසවත් ය.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: ඇනූ, සලාද සැරසිලි, marinades.
1. ස්ටේවියා
අඩු කැලරි ආදේශක අතර නිරපේක්ෂ නායකයා මෙයයි. බර පාලනය කිරීමට උත්සාහ කරන අය සමඟ Stevia සඳහා විශාල ඉල්ලුමක් පවතී. එහි ග්රෑම් 100 කට 18 kcal පමණක් අඩංගු වනවා පමණක් නොව එය සීනි මෙන් 25 ගුණයක් පැණිරසයි.
එකතු කළ යුතු ස්ථානය: සීනි වෙනුවට ඕනෑම තැනක.