හිස් බඩක් මත කෝපි පානය කිරීමෙන් ආමාශයේ ඇසිඩ් මට්ටම ඉහළ ගොස් බඩ පිපීම ඇති විය හැක. එවැනි පර්යේෂණ අපට අලුත් දෙයක් නොවේ, නමුත් අපගේ ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය විනාශ කළ හැකි තවත් පුරුදු ඇති අතර අපි ඒවා ගැන නොදැන සිටිමු.
1. හිස් බඩ දොඩම් යුෂ පානය කිරීම.
ඔබ දොඩම් යුෂ සමඟ ඔබේ උදෑසන ආරම්භ කිරීමට පුරුදු වී ඇත්නම්, එය ඔබට හොඳම තේරීම නොවේ. සාමාන්යයෙන්, හිස් බඩක් මත පැඟිරි ගෙඩි ආහාරයට ගැනීමෙන් ඇසිඩ් නිපදවීමේ අවදානම වැඩි විය හැකි අතර එය උදර වේදනාව, ඔක්කාරය, බඩ පිපීම සහ අජීර්ණ ඇති කරයි. එපමනක් නොව, පලතුරු වල ෆෲක්ටෝස් ආහාරයට පෙර එය තිබේ නම් ඔබේ ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය මන්දගාමී විය හැක. දොඩම් යුෂ පානය කිරීමෙන් “ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය යටපත් කර” ඔබේ බඩවැලේ ඇති “හොඳ බැක්ටීරියා” වලට හානි කළ හැක.
2. ස්පොන්ජියකින් පිඟන් සේදීම
විශේෂඥයන් ප්ලාස්ටික් හෝ සිලිකොන් බුරුසුවක් භාවිතා කිරීම නිර්දේශ කරනුයේ ඒවා භාවිතා නොකරන විට ඒවා වියළීමට නැඹුරු වීමයි. ස්පොන්ජ් දිගු කාලයක් තෙත් වන අතර බැක්ටීරියා වර්ධනය විය හැක. බුරුසු පිරිසිදු කිරීමට ද පහසු වන අතර සතියකට වරක් පිඟන් සෝදන යන්ත්රය හරහා ඒවා ධාවනය කිරීම වඩා හොඳය.
3. අපිරිසිදු භාජන එක රැයකින් පිඟන් සෝදන යන්ත්රයක තැබීම.
විශේෂඥයන් පවසන්නේ ඔබ ඔබේ පිඟන් සෝදන යන්ත්රය පැටවීමෙන් පසු දිනක් ඇතුළත ධාවනය කළ යුතු බවයි. බැක්ටීරියා දින හතරක් දක්වා අපිරිසිදු කෑම මත ජීවත් විය හැකි අතර ඒවා පැතිරීම නැවැත්වීමට ඔබට අවශ්ය වේ. ඔව්, බැක්ටීරියාව පැවතිය හැක්කේ නිශ්චිත උෂ්ණත්වයක් දක්වා පමණක් වන අතර පිඟන් සෝදන්නන් ඒවා උණුසුම් ජලයෙන් විනාශ කරයි, නමුත් උපාංගය පැරණි නම්, අවදානම් වළක්වා ගැනීම වඩා හොඳය.
4. සලාද සමග ආහාර ආදේශ කිරීම.
විටමින් ගොඩක් තිබුණත් එළවළු සලාද ආහාර ආදේශකයක් ලෙස එතරම් හොඳ නැත. එහි ප්රෝටීන් නොමැති අතර එය නොමැතිකම නියාමන අක්රියතාවයට හේතු විය හැක. ඒ වගේම නිතරම සීතල ආහාර ගැනීම ඔබේ බඩට අහිතකරයි. එය දිරවීමට වැඩි කාලයක් ගත වන අතර ගැටළු ඇති විය හැක. එපමණක් නොව, ඔබ ඔබේ බඩවැල ගැන සැලකිලිමත් වන අතර, ඉදිමීම, ඉදිමීම සහ කැක්කුම වළක්වා ගැනීමට අවශ්ය නම්, ඔබ වැඩිපුර උණුසුම් ආහාර අනුභව කළ යුතුය.