ක්රිස්ටෝපර් කොලොම්බස් පැපොල් හැඳින්වූයේ “දේවදූතයන්ගේ පල” ලෙස වන අතර එය මිනිස් සිරුරට ගෙන එන සියලු ප්රතිලාභ දෙස බලන විට එය අර්ථවත් කරයි. තවද එය රසවත් රසයක් වන අතර එමඟින් ඔබේ ශරීරයට ප්රබෝධයක් ලබා දීම සඳහා සෑම සතියකම ආහාරයට ගැනීම සුදුසු වේ.
- කොලෙස්ටරෝල් අඩු කරයි.

මෙම පලතුර තන්තු වලින් පොහොසත් වන අතර එය අධික කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. ඊට අමතරව, එහි ඇති ප්රතිඔක්සිකාරක සහ විටමින් හෘද රෝග වළක්වා ගැනීමට උපකාරී වේ.
- එය පණුවන් සහ පරපෝෂිතයන් ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ.
පණුවන් සහ පරපෝෂිතයන් ඔබේ ශරීරයට හානි කළ හැකි අතර ඒවා පිළිබඳව අවධානයෙන් සිටීම වැදගත් වේ. පැපොල් ඔවුන්ගේ බිත්තර බිඳ දැමීම නිසා මෙම පරපෝෂිතයන් ශරීරයෙන් ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ. ඔවුන්ගේ බීජ ද ඉතා ප්රයෝජනවත් විය හැකිය. - එය දැවිල්ල අඩු කරයි.

පැපොල් වල ප්රති-ගිනි අවුලුවන ගුණ ඇත. දැවිල්ල ඇති සම සහ ආතරයිටිස්, සන්ධි වේදනාව, රක්තවාතය සහ ඇදුම වැනි ගැටළු වලට එරෙහිව සටන් කිරීමට මේවා ඇත්තෙන්ම ප්රයෝජනවත් විය හැකිය.
- එය ප්රතිශක්තිය වැඩි කරයි.
මෙම පලතුරෙහි ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියට අවශ්ය පෝෂ්ය පදාර්ථ වන විටමින් A, C සහ E ද අඩංගු වේ. එය ඔබේ ශරීරයට විශිෂ්ට වන අතර ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය නිසියාකාරව තබා ගැනීමට උපකාරී වේ. - වයසට යාම ප්රමාද කරයි.

අප දැනටමත් සඳහන් කර ඇති පැපොල් වල ඇති බොහෝ පෝෂ්ය පදාර්ථ විටමින් C සහ E සහ ප්රතිඔක්සිකාරක වැනි වයස්ගත වීම ප්රමාද කිරීමට උපකාරී වේ. ඔවුන් ඔබේ සම නිදහස් රැඩිකලුන්, හිරුට හානි සහ රැලි වැටීමෙන් වළක්වයි.
- රුධිර පීඩනය නියාමනය කරයි.

රුධිර පීඩනය අඩු කිරීම සඳහා වගකිව යුතු පැපොල් වල කාපේන් තිබීම නිසා මෙය සිදු වේ.
- එය ආතතිය අඩු කරයි.

විටමින් C වලට ස්තූතිවන්ත වන අතර, පැපොල් ආතතිය අඩු කිරීමට උපකාරී වේ, මන්ද එය ආතති හෝමෝන ගලායාම නියාමනය කරයි.