ආමන්ඩ් ආහාරයට ගැනීමෙන් වචනාර්ථයෙන් ඔබේ ජීවිතයට සෞඛ්ය ආරක්ෂිත ක්රමයකි. අධ්යයනයකදී ඇමරිකානු හෘද සංගමය සොයාගෙන ඇත්තේ කජු පරිභෝජනය හෘද වාහිනී රෝග ඇතිවීමේ සම්භාවිතාව වැඩි කරන බවයි. ඇට වර්ග අතර ආමන්ඩ් යනු ඔවුන්ගේ රසය මෙන්ම ප්රතිලාභ සඳහාද ප්රිය කරන දෙයකි.
අද I Love You හි අපි දිනපතාම ආමන්ඩ් ආහාරයට ගන්නා විට ඔබේ ශරීර අත්දැකීම් 4 ක් ඉදිරිපත් කිරීමට කැමතියි.
එය කුරුලෑ අඩු කරයි.
මෙම අධ්යයනයට අනුව, දරුණු කුරුලෑ ඇති රෝගීන් විටමින් E 9% ක් පමණ අඩු රුධිර ප්රවාහයක් ඉදිරිපත් කරයි. සමේ තත්ත්වය වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා ආමන්ඩ් ආහාරයට ගැනීම මැද පෙරදිග සාම්ප්රදායික ප්රතිකාරයකි. ආමන්ඩ් වල විටමින් ඊ සහ ප්රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වන අතර එමඟින් කුරුලෑ සුව කිරීමට සහ සමේ පුනර්ජීවනය ලබා ගත හැකි අතර එහි ඉහළ ඔමේගා -6 මේදයට ඔරොත්තු දිය හැකිය.
එය දියවැඩියාවට ප්රතිකාර කිරීමට උපකාරී වේ.
අධ්යයනයකින් පෙන්නුම් කළේ දෙවන වර්ගයේ දියවැඩියාවෙන් පෙළෙන රෝගීන් දිනපතා ආමන්ඩ් ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔවුන්ගේ ශාරීරික තත්වය යහපත් අතට හැරෙනු ඇති බවයි. “කොලෙස්ටරෝල්” අඩු කිරීමෙන් ධමනි ඉවත් කිරීමට උපකාරී වනවා පමණක් නොව, ඒවායේ ඛනිජ වලට රුධිරයේ සීනි මට්ටම අඩු කිරීමට ද දායක වේ.
දරු ප්රසූතියෙන් සුවය ලැබීමට එය උපකාරී වේ.
බඩවැල් ගලායාම නියාමනය කිරීමට සහ ශක්තිය ලබා ගැනීමට ස්වාභාවික පිළියමක් ලෙස ආමන්ඩ් ආහාරයට ගැනීමේ දිගුකාලීන සම්ප්රදායක් ඉන්දියාවට ඇත. ආමන්ඩ් ආයුර්වේද ආහාර වේලෙහි අත්යවශ්ය සංඝ ටකයක් වන අතර දරු ප්රසූතියෙන් පසු කාන්තාවන්ට ඉක්මනින් සුවය ලබා ගැනීමට සහ ශරීරයේ ඇතිවන දිගු ලකුණු වළක්වා ගැනීමට ද උපකාර කරනු ලැබේ.
එය ඔබේ දරුවා වඩාත් දක්ෂ කරයි.
මෙම ලිපියේ කලින් සඳහන් කළ පරිදි ආමන්ඩ් මගින් මොළයේ ක්රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කළ හැකිය. ගර්භනී කාන්තාවන් 2,208 ක් නිරීක්ෂණය කළ ස්පන්දවිද්යාඥයින් විසින් කරන ලද අධ්යයනයකට අනුව සතියකට ආමන්ඩ් ග්රෑම් 74 ක් ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබේ දරුවා වඩාත් දක්ෂ වේ. ළමයින් වයස අවුරුදු 1, 5 සහ 8 යන විට නැවත නිරීක්ෂණය කරන ලද අතර ගර්භණී සමයේදී අම්මලා ආමන්ඩ් අනුභව කළ ළමයින් ඔවුන්ගේ IQ පරීක්ෂණවලින් ඉහළ ලකුණු ලබා ගෙන ඇත.
පාරිතෝෂිකය: අමුවෙන්,පොඟවා හෝ බැදපු ආමන්ඩ්?
ආයුර්වේද වෛද්ය විද්යාවට අනුව අමුවෙන් හා බැදපු ආමන්ඩ් යන දෙවර්ගයේම එකම පෝෂ්ය පදාර්ථ අඩංගු වන අතර එමඟින් එකම ප්රතිලාභ ලැබේ. අනෙක් අතට, ආමන්ඩ් එක රැයක් පොඟවා ඒවා පීල් කිරීමෙන් ඒවායේ ටැනින් මට්ටම අඩු කර ගත හැකිය. වාචික ප්රභවයන් පෙන්වා දෙන්නේ විශාල ප්රමාණයක් ශරීරගත කළහොත් ටැනින් මගින් පෝෂ්ය පදාර්ථ අවශෝෂණය වීම වළක්වා ගත හැකි නමුත් මෑත අධ්යයනයන් මගින් මේ සඳහා කිසිදු සාක්ෂියක් සොයාගෙන නොමැති බවයි.