Vegan, ග්ලූටන් නොමැති, අඩු මේද, සහ සුපිරි ආහාර ලේබල් පවා ඔබට පරිපූර්ණ යහ පැවැත්මක් ලබා ගැනීමට උපකාර කිරීම සඳහා “සෞඛ්ය සම්පන්න” සහ “වරද රහිත” විකල්ප ලෙස නිරන්තරයෙන් ප්රවර්ධනය කරනු ලැබේ. කෙසේ වෙතත්, අනවශ්ය අමුද්රව්ය රාශියක් ඒවාට හොර රහසේ එකතු කළ හැකි අතර, අපගේ ප්රියතම කෙටි ආහාර අඩු පැහැදිලි කුණු ආහාර බවට පත් කරයි. අවසානයේදී, අපි අපගේ සෞඛ්යයට හානි කර අනපේක්ෂිත ලෙස අමතර පවුම් වැඩි කර ගත හැකිය.
- ඇපල් සයිඩර් විනාකිරි.
මෙම අමුද්රව්යය බර අඩු කර ගැනීමට උපකාරී වේද නැද්ද යන්න පිළිබඳව තවමත් විවාද පැවතියද, බොහෝ අය තවමත් ඔවුන්ගේ ආහාර වේලෙහි නිතිපතා කොටසක් ලෙස එය පානය කරති. කෙසේ වෙතත්, මෙම දියරය අධික ආම්ලිකතාවයකින් යුක්ත වන අතර ආමාශය අවුල් කර බඩ පිපීම ඇති කළ හැකි බව ඔවුන් දැන සිටිය යුතුය. ඊට අමතරව, එය ඔක්කාරය, උගුරේ පිළිස්සුම්, දත් වලට හානි සහ අස්ථි අහිමි වීමට පවා හේතු විය හැක.
- ළදරු කපන ලද කැරට්.
සිත් ඇදගන්නා සුළු ආහාරයක් බවට පත් කිරීම සඳහා, විශාල කැරට් ප්රමාණය අඩු කිරීමේ ක්රියාවලියක් හරහා ගමන් කරයි. අවසාන නිෂ්පාදනයේ සමහර විට සාමාන්ය කැරට් වලට වඩා විටමින් අඩු විය හැක. ගබඩාව සීතල තත්වයන් තුළ අමු ළදරු කැරට් තබා නොගන්නේ නම් හෝ ඒවා වියළි වී ඇති බව ඔබ දැක තිබේ නම්, මෙයින් අදහස් කරන්නේ ඒවායේ පෝෂ්ය පදාර්ථ ද අඩු වී ඇති බවයි. ආරක්ෂිත පැත්තේ සිටීමට, නිතිපතා නොකැඩූ කැරට් තෝරාගෙන ඒවා නිවසේදීම පිළියෙළ කරන්න.
- ක්ෂණික ඕට් මස්.
ක්ෂණික ඕට් මස්වල සාමාන්යයෙන් තන්තු නොමැති අතර රසය එකතු කිරීම සඳහා පිටි සහ සීනි සමඟ මිශ්ර කරනු ලැබේ. මෙය රුධිරයේ ග්ලූකෝස් වැඩිවීමට හේතු විය හැකි අතර ඔබ දිනපතා ආහාරයට ගැනීමට කැමති නම් සෞඛ්ය ගැටලු ඇති විය හැක. ඕට් මස් ලබා දෙන ප්රතිලාභ ලබා ගැනීම සඳහා, සම්පූර්ණ ධාන්ය, රෝල් කරන ලද හෝ වානේ කපන ලද ඕට්ස් තෝරාගෙන ඒවා පලතුරු හෝ බෙරි සමඟ පැණිරස කිරීම වඩා හොඳය.
- මේදය අඩු කළ රටකජු බටර්.
අඩු මේද රටකජු බටර් කොටසක සාමාන්ය භාජනයක ඇති කැලරි ප්රමාණයට සමාන වේ. නමුත් අඩු මේද වලදී, මේදය බොහෝ විට සැකසූ පිරවුම් සහ සීනි සමඟ ප්රතිස්ථාපනය වේ. වඩා සෞඛ්ය සම්පන්න පෝෂ්ය පදාර්ථ අඩංගු බැවින් ස්වාභාවික, සම්පූර්ණ මේද ප්රභේදය මධ්යස්ථව භුක්ති විඳීම වඩා හොඳය.
5 . ග්ලූටන් රහිත නිෂ්පාදන.
ඔබ ග්ලූටන් නොඉවසිලිමත් නොවේ නම්, ඔබ ඇත්තටම ග්ලූටන් වළක්වා නොගත යුතුය. හොඳ අලෙවිකරණයට ස්තූතියි, ග්ලූටන්-නිදහස් නිෂ්පාදන දැන් සෞඛ්ය සම්පන්න විකල්ප ලෙස සැලකේ. නමුත් දත්ත පෙන්නුම් කරන්නේ ඒවායේ ග්ලූටන් විකල්පයන්ට වඩා සීනි, ලුණු සහ සංතෘප්ත මේදය වැඩි බවයි. ප්රෝටීන් ප්රමාණය අඩු බැවින් ඒවා පෝෂණ ගුණයෙන්ද අඩුය. ඊට අමතරව, ග්ලූටන් රහිත ලෙස ලේබල් කර ඇති දේවල් සාමාන්යයෙන් වඩා මිල අධික වේ.
- Veggie බර්ගර්.
පාරිභෝගිකයන් ලේබලය මත “ශාක මත පදනම් වූ” දකින විට, ඔවුන් නිෂ්පාදන සෞඛ්ය සම්පන්න බව ස්වයංක්රීයව සිතනු ඇත. Veggie බර්ගර් සකසන ලද ආහාර ලෙස සලකනු ලබන අතර, සමහර වෙළඳසැල් වලින් මිලදී ගන්නා වෙනස්කම් වල පැටි එකට තබා ගැනීම සඳහා ලුණු මෙන්ම තෙල් හෝ බටර් විශාල ප්රමාණයක් අඩංගු විය හැක. ඒවා නිතර ආහාරයට ගැනීමෙන් වැඩි කැලරි පරිභෝජනයක් හා සෞඛ්ය ගැටලු ඇති විය හැක. ශාක මත පදනම් වූ විකල්පයෙන් හොඳම දේ ලබා ගැනීම සඳහා, ඒවා ඔබම නිවසේදීම සාදා ගැනීම වඩා හොඳය.
- සූදානම් කළ සැමන්.
ඔබ අවන්හලක බේක් කළ සැමන් මත්ස්යයන් තෝරා ගන්නේ නම්, ඔබේ මාළුවලට එකතු වන විවිධ ග්ලේස් සෝස් ගැන විමසිල්ලෙන් සිටින්න. එවැනි ආලේපනයක් සාමාන්යයෙන් සීනි සහ තෙල් අධික වන අතර එමඟින් පහසුවෙන් අනවශ්ය කැලරි එකතු කර පිඟානේ සෞඛ්ය ප්රතිලාභ අඩු කරයි.