බර අඩු වීම, පියයුරු පිළිකා වැළැක්වීම, නින්ද නොයාම අඩු කිරීම සහ තවත් බොහෝ දේ සදහා රටකජු බටර් යනු ශරීරයේ බොහෝ ධනාත්මක වෙනස්කම් ප්රවර්ධනය කළ හැකි ස්වාභාවික නිධානයකි. එය ප්රයෝජනවත් විටමින්, ඛනිජ ලවණ, සෞඛ්ය සම්පන්න මේද සහ ඔබේ ශරීරය ආශා කරන මූලද්රව්ය වලින් පිරී ඇත. ඔබ කළ යුත්තේ එය මධ්යස්ථව භුක්ති විඳීම පමණක් වන අතර ඉක්මනින් ප්රතිඵල ඔබට පෙනෙනු ඇත. අපගේ පාඨකයින් වඩාත් සෞඛ්ය සම්පන්න කරන තවත් විශ්මිත නිෂ්පාදනයක් ගැන කතාවක් සමඟින් අපි ඔබට මෙම ලිපිය එකතු කරගන්නා ලදි.
1. පියයුරු පිළිකා ඇතිවීමේ සම්භාවිතාව අඩු කිරීමට උපකාරී වේ.
රටකජු වල ඇති ස්වභාවික ප්රෝටීන සහ ස්වාභාවික මේද පිළිකා වැනි පියයුරු රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි. පියයුරු පිළිකා පර්යේෂණ පදනම සහ එක්සත් ජනපද ජාතික සෞඛ්ය ආයතනය විසින් කරන ලද අධ්යයනයකින් මෙය සනාථ විය. මෙම නිෂ්පාදනය දිනපතා අනුභව කිරීම ඔබේ ශරීරයට සහ විශේෂයෙන් ඔබේ පියයුරු වලට ධනාත්මක බලපෑමක් ඇති කරයි. එබැවින් ඔබ එයට ආසාත්මික නොවේ නම් එය ඔබේ ආහාර මෙනුවට එකතු කිරීමට වග බලා ගන්න.
2. බර අඩු වීම වැඩි කරයි.
රටකජු බටර් බොහෝ ආහාර සැලසුම් වලින් අසාධාරණ ලෙස ඉවත් කර ඇති බව පෙනී යන්නේ ඔවුන් එය අධික මේද ඇතියැයි සලකන බැවිනි. ඒ වෙනුවට රටකජු බටර් ප්රෝටීන්, තන්තු සහ පෝෂණය සඳහා විශිෂ්ට ප්රභවයකි. එය රුධිරයේ සීනි මට්ටම වෙනස් නොකරන අතර ඔබේ ශරීරයට සෞඛ්ය සම්පන්න මූලද්රව්ය ලබා දෙයි. දිනපතා මේස හැදි 2 ක් පරිභෝජනය කිරීමෙන් බර අඩු කර ගත හැකිය.
3. එය ආතතිය මට්ටම් අඩු කරයි.
එහි බීටා-සිටොස්ටෙරෝල් ලෙස හැඳින්වෙන ශාක ස්ටෙරෝල් අඩංගු වේ. එය ආතතිය හෝමෝනය වන කෝටිසෝල් මට්ටම සාමාන්යකරණය කිරීමට උපකාරී වේ. එහි ඇති සෞඛ්ය සම්පන්න මේද, ප්රතිඔක්සිකාරක, යකඩ, මැග්නීසියම්, කැල්සියම් සහ විටමින් E ඔබේ ශරීරයේ මෙම මූලද්රව්යවල අඩුව පිරවීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් ඔබට හොඳ හැඟීමක් ඇති වේ. එසේම ඔබේ ප්රියතම ස්නැක් සමඟ ඒකාබද්ධව, එය ඔබේ මනෝභාවයට වඩා හොඳ බලපෑමක් ඇති කරයි.
4. මොළයේ ක්රියාකාරිත්වය සහ මතකය ප්රවර්ධනය කරයි.
රටකජු වල ඇති විටමින් E මොළයේ ක්රියාකාරිත්වයට සහාය වේ. විශේෂයෙන් වැඩිහිටි පුද්ගලයින් සඳහා මතකය වැඩි කිරීමට එය සමත් වේ. එය ඇල්සයිමර් රෝගය මෘදු හා මධ්යස්ථ කිරීමට උපකාරී වන බව පවා සොයා ගෙන ඇත. ඉතින් රටකජු බටර් භාජනයක් ඔබේ ආදරණීය ආච්චිලා සීයලාට අතේ තබා ගැනීමට හොඳ ආහාරයක් විය හැකියි.
5. එය ව්යායාමයකින් පසු මාංශ පේශි යථා තත්ත්වයට පත් කිරීමට උපකාරී වේ.
එය ව්යායාම කිරීමට පෙර සහ පසු විශිෂ්ට ආහාරයකි. එහි මේද හා කාබෝහයිඩ්රේට් මුළු සැසිය සඳහා ප්රමාණවත් ශක්තියකින් ඔබව පුරවනු ඇත. එය පොටෑසියම් වලින් ද පොහොසත් වන අතර එය ප්රකෘතිමත් වීම සම්බන්ධයෙන් මාංශ පේශි සෞඛ්යයට ප්රධාන කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි.
6. එය ඔබගේ රුධිර පීඩනය පාලනය කරයි.
පොටෑසියම් වල තවත් එක් පුදුමාකාර ගුණයක් එහි ඇත. ඔබගේ රුධිර පීඩනය අඩු කිරීමට මෙය සමත් වේ. මෙම බලපෑම මැග්නීසියම් සමඟ සහාය වෙන අතර රටකජු එමගින්ද පොහොසත් වන තවත් එක් මූලද්රව්යයකි.
7. එය ඔබට දියවැඩියාව වැළඳීමේ සම්භාවිතාව අඩු කරයි.
යවැඩියාව වර්ධනය වීමේ අවදානම අඩු කළ හැකිය. රටකජු වල මේද විශාල ප්රමාණයක් ඇති නමුත් ඒවා අසංතෘප්ත මේදයයි. ඒවා ඔබට සෞඛ්ය සම්පන්නයි. ග්ලූකෝස් සහ ඉන්සියුලින් ස්ථායිතාව වැඩි දියුණු කිරීමට මෙයට හැකි වේ. හාවඩ් විශ්ව විද්යාලය විසින් කරන ලද පර්යේෂණයක දී ඔවුන් විශ්මයජනක ප්රතිඵල කිහිපයක් සොයා ගනු ලැබූහ. එහිදී රටකජු බටර් නිතිපතා පරිභෝජනය කරන කාන්තාවන්ට දියවැඩියාව වැළඳීමේ අවදානම 21% කින් අඩු වී ඇත. එය කිසි විටෙකත් මේවා අනුභව නොකළ අයට සාපේක්ෂව සිදුවී ඇත.
8. එය ඔබට වඩා හොඳින් නිදාගැනීමකට උපකාරී වේ.
රටකජු වල ඇති ට්රිප්ටෝෆාන් නම් ඇමයිනෝ අම්ලය නින්දේ හෝමෝනය වන මෙලටොනින් සහ සතුටේ හෝමෝනය වන සෙරොටොනින් වර්ධනය කරයි. එය ඔබව සන්සුන් කරයි. ඔබේ ශරීරයේ ක්රියාවලීන් මන්දගාමී කරයි සහ හොඳ රාත්රී නින්දක් ප්රවර්ධනය කරයි. කෙසේ වෙතත් එය ගොඩක් අනුභව කිරීම අවශ්ය නොවේ. මේස හැඳි කිහිපයක් පමණක් ප්රමාණවත් විය හැකී.
9. ගැබිනි මවුවරුන්ට හොඳයි.
ගර්භණී සමයේදී රටකජු බටර් අනුභව කිරීම කලලයට ධනාත්මක බලපෑමක් ඇති කළ හැකි බව පෙනේ. එය ස්වභාවිකවම ෆෝලේට් වලින් පොහොසත් වන අතර එය ඔබේ වැඩෙන දරුවාගේ ස්නායු නල දෝෂ ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. එසේම රටකජු වල ප්රයෝජනවත් මූලද්රව්ය මවගේ සෞඛ්යයට ප්රයෝජනවත් වනු ඇත.